Sağlık Bakanlığı: "Sembolik katkı payları ile ilgimiz yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Sağlık Bakanlığı, SSK aile fertleri ve BAĞ-KUR'lulardan alınan sembolik katkı paylarının, "Bakanlıkla ilgisinin bulunmadığını ve söz konusu katkı paylarının bakanlığa aktarılmasının da söz konusu olmadığını" bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinin ücretsiz olarak sunulması ile ilgili uygulamaya 2 Temmuz 2007 tarihinde başlandığı ve başarılı bir şekilde sürdürüldüğü kaydedildi.

Uygulama ile sosyal güvencesi olmayan vatandaşlardan da ücret alınmadan muayene, tetkik ve müdahalelerinin yapıldığı belirtilen açıklamada, ayrıca konuyla ilgili fatura düzenlenmesi yapılmadığı için iş gücü ve kırtasiye tasarrufu da sağlandığı ifade edildi.

Açıklamada, "SSK aile fertleri ile BAĞ-KUR mensuplarından katkı payı alınması uygulaması ise ilgili kurumların kanunlarında yer alan uygulamalar olup, eczanelere başvuru sırasında alınmaktadır. 0,95 YKr veya 1 YTL civarında alınan bu sembolik katkı paylarının Bakanlığımızla bir ilgisi olmadığı gibi Bakanlığımıza aktarılması da söz konusu değildir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber