Erdoğan'a 'damat' sorusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP: Çalık Grubuna damadınızın genç yaşta müdür olarak atanması ne derece ahlakidir?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, iktidarın yolsuzluklar ile ilgili hiçbir önlem almadığının ortada olduğunu savunarak, ''Eğer bir parti dokunulmazlıkları kaldırmıyorsa, bilelim ki o iktidar yolsuzluklara devam etmek istiyor ve yolsuzluk yapan milletvekilinden, bakandan hesap sorulmasını önlüyor'' dedi.

Mustafa Özyürek, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısında, iktidarın ''geçmişte görülmediği kadar yolsuzluk batağına battığını'' iddia etti.

''İktidarın yolsuzluklar ile ilgili hiçbir önlem almadığının ortada olduğunu'' savunan Özyürek, ''Eğer bir parti dokunulmazlıkları kaldırmıyorsa, bilelim ki o iktidar yolsuzluklara devam etmek istiyor ve yolsuzluk yapan milletvekilinden, bakandan hesap sorulmasını önlüyor'' dedi.

Son zamanlarda gündemi cumhurbaşkanlığı konusunun işgal ettiğini belirterek, ''bu konunun konuşulmasının tek sebebinin AK Parti'nin yolsuzluklarının konuşulmasını önleme çalışması olduğunu'' öne süren Özyürek, şöyle devam etti:

''Bu iktidarın yolsuzlukları tabana yayılmıştır. Hem Ofer gibi çok büyük ihalelerde üst düzeyde büyük yolsuzluklar yapılmıştır, hem de Ali Dibo diye artık simge haline gelen yolsuzluklarla da taşrada, ilde, ilçede yolsuzluklar almış başını gitmektedir. Hatay'da, AK Parti il yöneticilerinin karıştığı yolsuzluklarını biz ortaya çıkardık. Çorum'da belediye meclisi üyelerinin çekmecesinden rüşvet çekleri çıktı. Ama AK Parti yöneticileri bunları kapadılar. Samsun'da belediyenin üst düzey yöneticileri yolsuzluk nedeniyle tutuklandı''

''Bu iktidar yolsuzlukları aile boyu yapmaktadır'' diyen Özyürek, ''Bazı bakanların çocukları altın çocuklar olarak anılıyor'' diye konuştu.

Özyürek, ayrıca AK Parti hükümetinin yolsuzluklarına ilişkin bir broşür hazırladıklarını, ilk etapta 10 milyon broşürü bastırıp bütün ülkeye dağıttıklarını kaydetti.

ÖZYÜREK'TEN SORULAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özyürek, ''AK Parti iktidarının yolsuzluk batağına battığını'' iddia ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e 3 soru yöneltti.

Bakan Güler'e, ''Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak Türk işadamlarına değil doğrudan Çalık Grubuna 'iş verin' diye, İsrail hükümeti nezdinde kulis yaptınız mı?'' diye soran Özyürek, Dışişleri Bakanı Gül'e ise ''Bakan Hilmi Güler'in, Çalık Grubunun finansmanını da taahhüt ederek Ceyhan İsrail arası boru hattı projelerine ilişkin yapılabilecek fizibilite çalışmasını yürütmesini' İsrail'den istediği yönünde Dışişleri Bakanlığının gizli damgalı bir yazısının olup olmadığını'' sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ise, ''Bakanlarınızın iş bulması için İsrail nezdinde kulis yaptığı Çalık Grubuna damadınızın genç yaşta müdür olarak atanması ne derece ahlakidir?'' diye soran Özyürek, ''Damadınız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in kulislerinden önce mi sonra mı Çalık Holding'te genel müdürlük koltuğuna oturmuştur? Bu konuda bir açıklama yapma lütfunda bulunur musunuz?'' dedi.

''Ellerinde bu konu ile ilgili belge bulunduğunu'' savunan ve ''CHP her söylediğinin arkasındadır'' diyen Özyürek, bu belgeyi kamuoyuna açıklama konusunda öncelikli olarak Abdullah Gül'ün cevabını beklediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber