Vekile son maaş itirazına ret

Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 16'ıncı İdare Mahkemesi, milletvekillerine seçimden sonraki üç aylık dönemi kapsayan maaşlarının ödenmemesi için açılan davayı reddetti.

Danıştay'ın da aynı yönde karar vermesi durumunda, vekillere yaklaşık 25 bin YTL tutan üç aylık maaşları 15 Temmuz'da ödenecek. Haberin devamı

Ankara 16'ıncı İdare Mahkemesi, Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural'ın ?Milletvekilllerine 15 Temmuz'dan sonraki dönemi kapsayan üç aylık maaşlarının ödenmesi işleminin yürütmesinin durdurulması? istemini reddetti.

İdari işlemlerde davacı ile davalı arasında bir menfaat ilişkisi olması gerektiğini hatırlatan Mahkeme, ?Davacı vural ile dava konusu arasında herhangi bir menfaat ilgisi bulunmamaktadır? dedi.

Bu kararın ardından Danıştay'a temyiz başvurusunda bulunan Avukat Sedat Vural, kazancının yüzde 15'ini devlete vergi olarak ödediğini, vekil maaşlarının da, bu vergilerle karşılandığını söyledi.

Çalışmamalarına rağmen vekillere üç aylık maaş ödenmesinin kamu zararına neden olacağını belirten Vural, ?Karar uluslararası sözleşmelere ve Anayasa'ya açıkça aykırılık teşkil etmektedir? değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber