Tunceli sınavda fark yarattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'nin Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS), Türkçe Matematik puanlamasında 22. sıraya yükseldiği bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, OKS'de iller bazında 2006 yılında Türkçe-Matematik puanlamasında 59. sırada bulunan Tunceli'nin bu yılki sınavda 22. sıraya, Matematik-Fen puanlamasında da 62. sıradan 30. sıraya yükseldiği belirtildi.

Başarının, Valiliğin katkıları Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde YİBO ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin sıkı çalışması sonucu elde edildiği vurgulandı.

Vali Vekili Mustafa Yaman, başarının yakalanmasında emeği geçen tüm eğitim camiasına teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya da 2006-2007 OKS'de Tunceli ilinin bir sıçrama gerçekleştirdiğini belirterek, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında bu çıtanın daha da yükseltilerek Tunceli'nin iller sıralamasında ilk 10'a girmesini hedefleyeceklerini kaydetti.

İZMİR

İzmir il Milli Eğitim Müdür Vekili Seyfettin Yılmaz, kentin OKS sonuçlarına göre Türkiye sıralamasındaki yerinin ''beklenen bir durum'' olduğunu söyledi.

Burdur, Kırşehir, Nevşehir, Edirne gibi illerin üst sıralarda olduğu OKS'de başarılı iller sıralamasında, İzmir, Türkçe Matematik puan türünde 29, MF puan türünde 25. sırada yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın izinli olması nedeniyle İl Mili Eğitim Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Yılmaz, AA muhabirine, İzmir'de bu yıl OKS'ye 44 bin 143 öğrencinin girdiğini, öğrenci sayısının fazla olduğunu kaydetti.

Yılmaz, İzmir'in kalabalık ve göç alan bir şehir olduğunu, sınava giren öğrencilerin diploma notlarının da sonuçları etkilediğini belirterek, sonucun ''beklenen bir durum'' olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber