Organları ile 6 kişiye can verdi ama cesedi borç yüzünden hastanede rehin

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de yaşanan hastane skandalı ?İnsanlık ölmüş' dedirtti. Geçtiğimiz hafta motosikletiyle kaza yapan Taner Yakışkan (24) 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak gencin kısa bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşti. Acı haberle yıkılan aile, doktorların da önerisiyle Taner'in organlarını bağışladı. Organlar 6 ayrı kişiye nakledilerek yeni hayatlar verdi.

Yakışkan Ailesi yaşadıkları acıyı yeni hayatlarla içine gömmeye çalışırken verilen haber onları bir kez daha yıktı.

Sosyal güvencesi olmayan Taner'in cenazesini teslim almak isteyen aile büyüklerine hastane yetkilileri, ?40 bin YTL hastane masrafını ödemeden alamazsınız? dedi. Yakışkan Ailesi, hafta sonu tatilinin de araya girmesiyle hiçbir yere başvuru yapamayınca cenaze hastanede rehin kaldı.

SENET İMZALATTILAR

EŞİNİ daha önce kaybeden 7 çocuk annesi Şengül Yakışkan valilikten yardım istedi. Vali Cahit Kıraç'ın talimatıyla 20 bin 347 YTL'ye düşürülen borcun ödeneceği belirtildi. Hastane, buna rağmen ağabey Şener Yakışkan'a 20 bin 347 YTL'lik senet imzalattı. Taner'in cenazesi rehin tutulduğu hastaneden ancak 3 gün sonra alınıp toprağa verildi.

Her şey yasal denildi

EGE Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Opt.Dr. Ata Bozoklar,

?Hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişilerin masrafları yakınlarından tahsil edilir. 9 Eylül Üniversitesi'nin masrafları talep etmesi yasal olarak doğru. Eskiden hastaneler bazen inisiyatiflerini kullanıp bu parayı almayabiliyorlardı. Ancak bu uygulama tamamen kalktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber