İki Alevi örgütünün çağrısı: CHP'ye oy yok

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yöneticilerinden bazıları CHP'den milletvekili aday adayı olan ve listeye giremeyen Alevi-Bektaşi örgütleri, CHP'ye öfkelerini sandıkta göstermeye hazırlanıyor. 'CHP'ye oy vermeyin' çağrısını bugün yapacak olan Alevi örgütleri, demokrasi, laiklik, eşitlik ve Alevilerin sorunları konusunda duyarlı olan sol partilere ve sol, sosyalist, sosyal demokrat ve Alevi bağımsız adaylara oy verilmesini isteyecek.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) ile Alevi Birlikleri Federasyonu'nun yapacakları yazılı açıklamada, özetle şu görüşler dile getirilecek:

Madımak'a karanfil bırakmadılar: Alevilerin oylarını cebinde keklik gören ama Alevilerin bu önemli mücadele gününde katliamı lanetlemek ve Madımak önüne karanfil bırakmaktan kaçan CHP'nin ve Deniz Baykal'ın, Alevi toplumu karşısında inandırıcılığı bitmiştir.

Sol seçenek beklentisi: Türkiye'de sol ve sosyal demokrat partiler, sol ve sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri ekseninde, Türkiye'nin sorunlarına çözüm önerecek, Aleviler dahil birçok toplumsal kesimi kucaklayacak bir sol güç birliği yaratmamıştır.

Seçeneksiz kaldık: 22 Temmuz seçimi tablosu Türkiye'ye bir siyasi seçenek sunmamıştır. Türkiye'deki sorunlara karşı duyarlı olan siyasetçiler ve toplumsal kesimlerin adayları, parti liderleri tarafından budanmış ve adaylıkları engellenmiştir.

Aleviler sorgulayacaktır: Alevi kökenli adayları listelerden budayan, önseçimlerde haklarını gasp eden, onların toplumsal ve kültürel kimlikleriyle buluşmaktan kaçan, parti vitrinlerinde göstermekten utananlar, söz konusu sağcı ve tarikatçı siyasiler olunca 'birlik' sloganı atan siyasileri Aleviler bu seçimlerde ciddi olarak sorgulayacaktır.

Adres belli: Aleviler güçlü sol duyusuyla Alevilerin sorunları konusunda duyarlı sol partilere ve sol, sosyalist, sosyal demokrat ve Alevi bağımsız adaylara oy verecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber