Emekliler 50 YTL zammı kabul etmiyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu işçilerine yapılan 190 YTL zam karşısında emekliye öngörülen 50 YTL'lik artış emeklileri memnun etmedi. TEİD, bunun eşitlik ilkesine aykırı olduğuna dikkat çekti.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED), "Kamu işçilerine bu yıl seyyanen 190 YTL'ye kadar zam verilirken, işçi emeklilerine toplam 50 YTL artış yapılmasının kabul edilemeyeceğini'' belirtti.

TİED sonuç bildirgesi

TİED Başkanlar Kurulu'nun sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede, emekli aylıklarına bu aydan itibaren 6 aylık enflasyon olan yüzde 3.87 oranında zam verileceğine dikkat çekilerek, bu duruma Türkiye genelinde emeklilerden yoğun tepki geldiği ifade edildi. Emekli aylıklarının yüzde 85'inin açlık sınırının altında olduğu kaydedilen bildirgede, "Bu tablo ile geçinen 10 milyon insanımızın gelir ve aylıkları yetersiz kaldığından, temmuzda uygulanacak zammın seyyanen yapılması en adil seçenektir'' denildi. "İşçilere seyyanen verilen artışların emeklilerden esirgenmemesi'' istenen bildirgede, "2007'de kamuda çalışan işçilere seyyanen 190 YTL'ye kadar zam verilirken, işçi emeklilerine 2007'nin birinci ve ikinci ayında toplam olarak 50 YTL artış yapılması, eşitlik ilkesi ve adil yaklaşım açısından kabul edilemez olarak görülmüştür'' görüşüne yer verildi. Emekliler, hükümetten seyyanen zam bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber