Üniversite, promosyon talebini 'Banka ile anlaşmamız var' diyerek geri çevirdi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Üniversitesi'nde (AÜ) promosyon ödemesinde önceki yılllarda yaşanan sıkıntı devam ediyor. Yaklaşık bin civarında personel, promosyonların ödenmesi için rektörlüğü dilekçe yağmuruna tuttu. AÜ yönetimi ise dilekçe yoğunluğuna karşılık "Banka ile anlaşmamız var." diyerek personelin talebini geri çeviriyor.

Bankalarla yapılan anlaşma karşılığında kurumlara promosyon adı altında ödenen paralar, memur ve işçiler için maaşın dışında ayrı bir önem teşkil ediyor. Birçok kamu kurum ve kuruluşu, çalışanlarının promosyon ödemelerini yaparken, Atatürk Ünivresitesi'nde tam tersi bir durum yaşanıyor. Yaklaşık 5 bin civarında personeli ile bankaların iştahını kabartan AÜ'de, promosyon ödemelerinin yapılmaması çalışanları üzüyor. Üniversite, 40 bine yakın öğrencinin harç işlemleri ile akademsiyenlerin ve diğer çalışanlarının maaş ödemelerini Vakıfbank'tan yapıyor. Promosyonların ödenmesi için rektörlüğün genel sekreterliğini dilekçe yağmuruna tutan bine yakın personel, kendilerine promosyon ödemesi talebinde bulundu. Üniversite ise Vakıfbank ile anlaşma yaptıklarını ve promosyon ödemesi yapılmayacağını söyledi.

Vakıfbank Erzurum Şubesi'nda ismini vermek istemeyen bir yetkili ise üniversite ile 2000 yılında 10 yıllık bir protokol imzaladıklarını belirtti. Protokolün içeriği hakında bilgi vermeyen yetkili, "Rektörlük ile imzaladığımız anlaşma 2010'da sona erecek. Sözleşme devam ederken promosyon ödemesi yapılmaz. Banka olarak 10 yıllık süreyi kapsayan bir teklif verdik ve protokol imzaladık." dedi. Atatürk Üniversitesi Genel Sekreterliği ise konuyla ilgili olarak açıklama yapmadı.

Öte yandan Maliye Bakanlığı'nın 22580 sayılı kararı gereği promosyonlar kurum hizmetlerinde tahsis edilebileceği gibi çalışanlara da ödenebiliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber