Memur bordro yakacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Ek zam talep eden KESK üyeleri, ortalama yüzde 3,9'luk Temmuz zammının yansıtılacağı ilk bordroları, protesto amacıyla 13 Temmuz'da yakacak.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, bu yıl için öngörülen yüzde 3 ve yüzde 4'lük zamların enflasyon karşısında eridiğini savundu.

Resmi enflasyon ile yaşanan enflasyonun farklı olması nedeniyle kamu çalışanlarının alım gücünün düştüğünü belirten Tombul, "Biz insanca yaşam ücreti istiyoruz. Bunun için de en düşük kamu çalışanı ücretinin 1100 YTL olmasını talep ediyoruz. Oysa yeni zamla bile en düşük kamu çalışanı ücreti 750 YTL'de kalıyor" dedi.

Ekonomide "en hızlı ve istikrarlı" büyümenin yakalandığı yönündeki açıklamalarla pembe tablolar çizildiğini belirten Tombul, "bu büyümenin kamu çalışanlarının maaşlarına yansımadığı ve maaşların reel olarak eridiği" eleştirisinde bulundu. Tombul, "Ekonomide söylendiği gibi büyüme varsa, çalışanlar olarak bu büyümeden pay istiyoruz" diye konuştu.

Tombul, zamlı maaşların 15 Temmuz'da alınacağına işaret ederek, "Bu ay için düzenlenen bordrolara, yapılacak zamlar yansıtılacak. Yeni maaşları gösteren bu bordroları kabul etmiyoruz. Bordrolarımızı yakarak bu durumu protesto edeceğiz" dedi.

İsmail Hakkı Tombul, "bordro yakma" eyleminin başta Ankara olmak üzere çeşitli illerde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber