Türk-İş'ten 4 siyasi partiye talep mektubu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş, seçimler öncesinde AK Parti, CHP, MHP ve DP'ye birer mektup göndererek, 11 başlık altındaki 47 maddelik talebini iletti.

İşçi-memur ayrımının ortadan kaldırılarak tüm çalışanların tek çatı altında toplanması, 87 ve 98 Sayılı Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmelerinin gereklerinin yerine getirilmesi, kayıt dışı ile mücadele ve sosyal güvenlikte yeni bir düzenleme yapılması, Türk-İş'in çalışma hayatını ilgilendiren talepleri arasında yer alıyor.

Türk-İş mektupta, demokratikleşme, örgütlenme, insandan yana ekonomik ve sosyal politikalar, istihdamın artırılması, kayıt dışıyla mücadele, vergi politikası, özelleştirme, sosyal devlet anlayışının yerleşmesi, çalışma hayatı, sosyal güvenlik ile dış politika ve AB süreci ile ilgili isteklerini sıraladı.

ILO'nun 87 Sayılı Sendika Özgürlüğü ve Sendikalaşma Hakkının Korunması Sözleşmesi, 98 Sayılı Örgütlenme ve Toplu Pazarlık Hakkı Sözleşmesi ile örgütlenmenin önünü açan uluslararası sözleşmelerin, Anayasa'nın 90. maddesi ışığında mevzuata yansıtılması talep edilen mektupta, bu sözleşmelerin gereklerinin yerine getirilmesi, ayrıca Avrupa Sosyal Şartı'nın adil ücret, sendikalaşma, toplu pazarlık ve grev hakkıyla ilgili maddelerine konan çekincelerin kaldırılması istendi.

İş güvencesinin kapsamının 4857 Sayılı İş Kanunu ile daraltıldığına dikkat çekilen mektupta, iş güvencesinin uluslararası sözleşmelere uygun, yaptırımlı ve tüm çalışanları kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber