Tüzmen'den 30 bin YTL'lik tazminat davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Gümrük Kapıları Yol Geçen Hanı'' başlıklı köşe yazısında, ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' iddiasıyla yazıyı kaleme alan Aydın Ayaydın ve Sabah Gazetesi aleyhine 30 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Tüzmen'in avukatı Hüseyin Çınar tarafından açılan davanın dilekçesinde, Sabah Gazetesinde 1 Haziran 2007 tarihinde Aydın Ayaydın'ın kaleme aldığı ''Gümrük Kapıları Yol Geçen Hanı'' başlıklı köşe yazısının yayınlandığı kaydedildi.

Dilekçede, İran'dan Türkiye'ye giriş yapan bir trende ortaya çıkan silahlarla ilgili olarak kaleme alınan köşe yazısında, ''Silah yüklü vagon, Gümrük kapısından sorgusuz sualsiz geçiyor. Kim sorumlu? Bakan Tüzmen. Bakan Tüzmen ne yapıyor? Defilede mankenleri izliyor. Başka ne yapıyor? Yandaşlarının Mısır'daki arsalarını pazarlayan seyahatlerde boy gösteriyor. Hangi skandal varsa, içinden bu isim çıkıveriyor'' şeklinde ifadelere yer verildiği aktarıldı.

Yazar Ayaydın'ın, şahsi husumeti nedeniyle yazılarında Tüzmen'i hukukun izin vermeyeceği bir şekilde eleştirdiği savunulan dilekçede, söz konusu köşe yazısında yer alan ifadelerin tümüyle gerçek dışı ve maksatlı olduğu öne sürüldü.

Dava konusu köşe yazısının aşağılama ve hakaret kastı taşıdığı iddia edilen dilekçede, Tüzmen'in şeref, haysiyet ve özel hayatının olumsuz etkilendiği savunuldu.

Dilekçede, dava konusu köşe yazısında yer verilen ifadelerle Tüzmen'in kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu ve kamuoyu nezdinde zor duruma düşürülmek istendiği öne sürüldü.

Dava dilekçesinde, Sabah Gazetesi ve yazarı Ayaydın'dan yasal faiziyle birlikte 30 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber