Şener'in hedefi profesör olmak

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili adayı olmayan Abdüllatif Şener'in adı bu kez cumhurbaşkanı adaylığı için geçiyor. Ama Doç. Şener, profesör olma yolunda ilerliyor. İki üniversite ile anlaşan Şener, Hacettepe'de ?Kurumsal İktisat' dersi verecek.

Meclis dışında kalma kararından dönmeyen Abdüllatif Şener'in adı bu kez cumhurbaşkanı adaylığı için dillendiriliyor. Ancak Şener, Milliyet Gazetesi yazarı Taha Akyol'a, önümüzdeki eğitim dönemi için iki üniversitede ?hoca' olmak konusunda anlaştığını açıkladı.

Refahyol döneminde Maliye Bakanlığı, bu dönemde de ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Şener, yeni eğitim yılı başında Hacettepe Üniversitesi'nde ?Kurumsal İktisat' dersi vereceğini bildirdi.

İkinci sömestrde de TOBB Üniversitesi'nde ders vermeye başlayacağını belirten Doç. Şener, Hacettepe'de vereceği dersi, şöyle anlattı:

?Nobel ödüllü Douglass North, Amerikan gelişmişliğinin temelinde Amerika'nın kurumsal yapısını görüyor. Ekonomik gelişmeyi veya gelişmemeyi kurumsal açıdan izah ederek Nobel ödülünü aldı. Ben de üniversitede ?kurumsal iktisat' dersleri vereceğim. Kurumsal iktisat eskiden beri teorik olarak ilgimi çekerdi. Siyaset ve devlet hayatımda bunun uygulamasını, uygulama sorunlarını gördüm. Bu tecrübelerimle birlikte ders anlatacağım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber