Gül'den Köşk için fedakar çıkış: İsim önemli değil

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. "Ben olmuşum, başkası olmuş, onlar sonra gelir." diyen Gül, önemli olanın milletin sevgisini kazanmak olduğunu kaydetti.

Gül, "Ben partimin içinde şunu olayım bunu olayım diye bir şey peşinde koşmadım." ifadesini kullandı. Bilecik'te düzenlenen mitingde halka hitap eden Gül, siyasi partilerin belirli bölgelere hapsolmasını eleştirdi. Gül, ''Türkiye'nin belirli kentlerinde olacaksın, ondan sonra da (Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü koruyacağım) diyeceksin. Böyle olmaz.'' dedi. AK Parti'nin tüm Türkiye'nin partisi olduğuna dikkat çekti.

Vatandaşların ''yuh'' diye bağırmaları üzerine Abdullah Gül, ''Hayır, hayır, asla. Şeyh Edebalı kentinde yuh çekilmesini istemem.'' dedi. Şeyh Edebalı'nın öğüdünün herkesin başucunda yazılı olduğunu ifade eden Gül, şöyle konuştu: ''Edebalı'nın sözlerini özde hazmetmek önemli. Muhalefet partisinin genel başkanı bundan 4-5 yıl önce Şeyh Edebalı'nın o veciz sözlerini başucuna koymuştu. Hep onlardan bahsediyordu. Ama aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Önemli olan o tavsiyelere uymak. Önemli olan o tavsiyeleri içine sindirmek. Hırçınlık yapmadan, kavga yapmadan, herkese kardeşlik elini uzatmaktır.''

''Önemli olan milletin gönlünde yer tutmaktır. Makamlar gelir geçer ama milletin gönlünde yer tutarsanız... O herkese nasip olmaz.'' diyen Gül, şöyle devam etti: ''Tepkinizi anlıyorum. Sanki Türkiye'de cumhurbaşkanı seçimi yapılmış da bitmiş gibi. Sanki süresi dolmamış bir cumhurbaşkanı Türkiye'yi yönetmiyor, idare etmiyor gibi. Sanki ülkemize yakışmayan olaylar olmamış gibi bir tavır içinde herkes. Biz bu konuları meydanlarda milletimizle paylaşınca kızıyorlar. Niye? Çünkü ayıplarını bilirler ya, yaptıkları yanlışları bilirler ya, Meclis'ten kaçtıklarını bilirler ya. Yaptıkları ayıpları, oynadıkları oyunları, bunları saklı, gizli tutmak istiyorlar. Bunların milletle konuşulmasından rahatsızlar."

Halkın gönlünde yer tutmakla övündüğünü anlatan Gül, şunları kaydetti: "Sadece AK Parti'ye oy verenlerin değil MHP'ye, ANAP'a, Doğruyol'a ve hatta CHP'ye oy verenlerin de gönlünde yer tuttuğumu görüyorum. Onun için benim başım dik. Ben olmuşum, başkası olmuş, onlar sonra gelir. Önemli olan milletin sevgisini kazanabilmektir. Ben çıkıp meydanlarda partimin içinde şunu olayım bunu olayım... Bir şey peşinde koşmadım. Ama halkla yapılan anketler, parti içinde yapılan anketler geldi. Genel Başkanımız (Ben icraatın başında duracağım) dedi. (Arkadaş herkes seni istiyor) dedi ve böyle oldu bu iş. Önemli olan Türkiye'nin başını yükseltmek. Önemli olan Çankaya'yı bütün millete açmak. Önemli olan demokrasiyi ve ekonomiyi güçlendirerek Türk insanının önünü açmaktır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber