Hakim ve savcılara Yüce Divan görevi

Haber Giriş : 15 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan görevini yapabilmesi için diğer kurumlardan hakim ve savcılar geçici görevlendirilebilecek

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan görevini yaparken, diğer kurumlardan geçici olarak hakim, savcı ve Sayıştay denetçileri görevlendirebilmesine ilişkin bir yasa teklifi kabul edildi. Yasaya göre, Yüce Divan sıfatıyla yapılan yargılamanın gerekli kıldığı hallerde, Anayasa Mahkemesi'nde, genel, katma ve özerk bütçeli dairelerde çalışanlar ile kurumlarının ve kendilerinin onaylarını almak şartıyla hakim, savcı ve Sayıştay denetçileri geçici olarak görevlendirilebilecek. Anayasa Mahkemesi başkanının bu konudaki talebi ilgili kurum ve kuruluşlarca on gün içinde sonuçlandırılacak.

EK ÖDENEK VAR
Bu şekilde görevlendirilenlere aylık, ödenek, her türlü zam, tazminatlar ile diğer mali, sosyal hak ve yardımları kendi kurumlarınca ödenecek. Bu personele görev süresince kurumlarından aldıkları aylık, ödenek ve zam haricinde her ay 2500 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda ek ödenek verilecek.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber