CHP'nin 30 yıldır vekil alamadığı il

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 06:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Paritsi, bu ilden tam 30 yıldır milletvekili çıkaramıyor. En son 1977'de milletvekili çıkaran CHP için bu seçimde de aynı durumun ortaya çıkması bekleniyor.

2002'de AK Parti'nin yüzde 49.8'lik oy oranıyla 3 milletvekilinin tamamını aldığı Çankırı'da CHP'den bahsetmek zor. 2002'de ancak yüzde 6.7 oy oranına ulaşabilen CHP, 1977'den bu yana, yani tam 30 yıldır Çankırı'dan milletvekili çıkartamıyor.

Şehirde AK Parti'den sonra en çok konuşulan parti olan MHP'nin "geleneksel kalelerinden" kabul edilen Çankırı'da kendisini "ülkücü" olarak tanımlayan çok sayıda kişi 2002 yılında AK Parti'ye oy vermiş, büyük bir çoğunluğu bu seçimde de siyasi tercihinde bir değişiklik yapmayacağını vurguluyor. MHP 2002 genel seçimlerinde yüzde 14.9 oy alırken, DYP yüzde 15.9'la MHP'den daha fazla oy oranına ulaşmıştı.

TASARRUFUNU YTL OLARAK YAPIYOR

Bir ekmek reyonunda asgari ücret karşılığı çalışan ve 10 yıldır evli olan Mustafa Bayram, asgari ücretle çalışmasına rağmen, maaşından tasarruf dahi yaptığını belirterek, "Üstelik tasarrufumu YTL olarak yapıyorum. Türk parasına bir istikrar geldi. Yarınımızın ne olacağını bilebilecek bir durumdayız" diyor. 1979 doğumlu Murat Vatansever özürlü bir vatandaş ve oyunun renginin belli olduğunu, 2002 yılında olduğu gibi, yine AK Parti'ye oy vereceğini belirtirken, hükümetin yaptığı sosyal yardımlara dikkat çekiyor. Bir ayakkabı dükkanında müşteri olarak bulunan ve CHP'ye oy vereceğini dile getiren Muzaffer Kaplan, hükümetin dış politikasını ve yabancılara toprak satışlarını eleştiriyor.

Kaplan'a karşı çıkan Hakkı Gür ise "Bizim gurbetçiler de Almanya'da gayri menkul ediniyorlar. Bu durumda Türkler Almanya'yı satın mı alıyor?" diyor. Oyunu MHP'ye vereceğini belirten emekli astsubay Satılmış Irmak da AK Parti hükümetinin dış politikada yaptıklarını eleştirirken, AB ve ABD'ye yakın duran politikaların bir milli güvenlik sorunu oluşturduğunu ileri sürüyor.

MHP ADAYI İDDİALI

MHP'nin Çankırı birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Bukan, Çankırı'da iki dönem belediye başkanlığı yaptığı için Çankırı'nın kendisini çok iyi tanıdığını ve bunun çok büyük bir avantaj olduğunu söylüyor.

Kanıma dokundu

Kendisini 'Ülkücü ve MHP?li olarak tanımlayan Hasan Karabıyık: "Arkasında 350 milletvekilinin oyu olmasına rağmen, bu toprağın insanı olan Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı seçtirmediler. Biz köylüyüz ama bunlar kanımıza dokunuyor." diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber