Eski Gümrük Müsteşarı Şahin için takipsizlik kararı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Hakkında açılan adli soruşturma nedeniyle, Dünya Gümrük Gününde konuşması sırasında 'kürsüde' görevinden istifasını açıklayan eski Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin hakkında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı "takipsizlik" kararı verdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İzmit Gebze Gümrüklerinde petrol türevleri ithalatında yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle 2007 yılında Danıştay 1. İdaresi tarafından hakkında soruşturma başlatılmasına karar verilen Müsteşar Vekili Mehmet Şahin ile ilgili, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer olmadığına (takipsizlik) karar verdi.

Gümrük Müsteşar vekili Mehmet Şahin ile ilgili, bir ihbar mektubu yazılmış, bu ihbar mektubu ile ilgili CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, TBMM'de basın toplantıları yaparak Mehmet Şahin hakkında soruşturma açılmasını istemiş ve Bakan Kürşad Tüzmen'in soruşturmayı engellediğini öne sürmüştü.

Devlet Bakanı Tüzmen ise konu incelettirdiğini, iddialarda ciddiye alınacak bir yön bulunmadığını ihbar mektubunun sahte olduğunu belirterek soruşturma açmaya gerek olmadığına karar vermişti.

Bunun üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek Danıştay'a başvurmuş, Mehmet Şahin hakkında soruşturma açılmasını Bakan Tüzmen'in kararının iptal edilmesini istemişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Danıştay 1.dairesi Mehmet Şahin hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti.

Yargıtay'ın, Mehmet Şahin hakkında takipsizlik kararı vermesi ile ilgili soruları yanıtlayan Devlet Bakanı Tüzmen, "Yargının kararı ortadadır. İftiralara gereken cevabı yargı vermiştir. Şahsıma iftira atanlarla ilgili 1 milyon dolarlık tazminat davası açmıştım. Bu dava ile ilgili olarak yargı süreci devam etmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber