OKS sınavına giren çocuğun cevap anahtarı kayboldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'da OKS sınavına giren bir gencin cevap anahtarı kayboldu. İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, incelemenin devam ettiğini gerekirse soruşturma açacaklarını söyledi.

10 Haziran 2007 tarihinde yapılan OKS sınavına giren Yasin Ayaz (14), sınavın ardından cevap anahtarını salon görevlisine imza karşılığında teslim etti. Ancak sınavdan birkaç gün sonra cevap anahtarının kaybolduğu ortaya çıktı.

Baba İsmail Ayaz, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir yetkilinin kendilerini arayarak sınavın ardından imza karşılığı görevliye teslim edilen cevap anahtarının ortada olmadığını ve kaybolduğunu söylediğini belirterek, "Atatürk Lisesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara arasında cevap anahtarının kaybolduğunu bildirdiler. O günden beri çalmadığımız kapı kalmadı. Hakikaten yıkılmış vaziyetteyiz. Hiçbir hak talep edemiyormuşuz. Çocuğumuz hiçbir okula yerleşemiyor. Önceki gün sonuçlar açıklanacak diye sevinç içerisindeydik. İnternete baktık ama sonuç sıfır. Artık çocuğu sanayiye vermekten başka çarem yok. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Çocuğumun hayatı mahvolmasın" dedi.

Yaz tatilini bir mobilya atölyesinde çalışarak değerlendiren mağdur öğrenci Yasin Ayaz ise 70'e yakın neti olduğunu söyledi. İleride polis olmak istediğini anlatan Yasin Ayaz, "İki yıl dershaneye gittiğim için üzüldüm. Boşuna masraf oldu. Geleceğim karardı. Herkes hayret ediyor. Cevap formu nasıl kaybolur, diyorlar. Afyon'da ilk defa bana denk gelmiş. Kötü şans" diye yakındı.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım da, konunun incelendiğini belirterek gerekirse soruşturma açacaklarını söyledi.

Şu an herhangi bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirten Yıldırım, "Salon görevlilerinin tutanakları var. Zarfın içine cevap anahtarını koyduklarını iddia ediyorlar. Fakat sınav merkezindekiler zarf içinde o öğrenciye ait cevap tutanağı çıkmadığını söyledi. Ankara'ya bu durumu sorduk. Cevabı bekliyoruz. İnceleme devam ediyor gerekirse soruşturma açabiliriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber