Sıcaklık 8 derece azalacak sonra yine çöl sıcağı...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Temmuz 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava sıcaklıkları kuzey, iç ve doğu bölgelerde 6-8 derece azalacak. Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Basra Körfezi ile Arabistan Yarımadası üzerinden gelerek yurdun iç ve doğu bölgelerinde etkili olan sıcaklar etkisini kaybedecek.

Ancak Meteoroloji uzmanları uyarıyor: Önümüzdeki hafta özellikle cuma ve cumartesi günleri aşırı sıcaklar Türkiye'yi yine etkisi altında tutacak.

Bugün Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Kars ve Ardahan çevrelerinde, yarın Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklığının bugün Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu ile İç Ege'de, hafta sonunda İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde 6-8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Sağanak yağışların bugün ve hafta sonu kuzey ve iç bölgelerde bazı olumsuz şartlara yol açabileceği beklendiğinden (sel, taşkın, heyelan, yıldırım düşmesi gibi), vatandaşlarla ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber