Abdullah Gül ile ilgili iddiaların arkası kesilmiyor

Haber Giriş : 13 Temmuz 2007 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bilboardları yenileme projesini, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün babasının şirketi Asteksan'a verdiği iddialarının ardından Gül'le ilgili bir başka iddia da CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

Kılıçdaroğlu, Esenboğa havaalanı yolu, Eskişehir yolu ve Kuğulu Kavşağındaki aydınlatma direkleri işinin, Abdullah Gül'ün kardeşleri ile yakınlığı olan bir firmaya verildiğini öne sürdü. İddiasını daha önce Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e de sorduğunu ve firmanın adını öğrenmek istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ?ancak Sayın Gökçek firmanın adını bilmediğini söyledi. Firmanın adını söylese Gül'ün kardeşlerine sağlanan ayrıcalık ortaya çıkacak, bu nedenle gizliyor? dedi. Kılıçdaroğlu, Gökçek'e bir kez daha ?Bu aydınlatma direkleri işini hangi firmaya verdiniz? diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Esenboğa havaalanı yolu, Eskişehir yolu ve Kuğulu Kavşağı üzerindeki aydınlatma işinin Bakan Gül'ün kardeşlerine yakınlığıyla bilinen bir firmaya verildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ?Bu iddiamızı, daha önce EGO'nun özelleştirilmesi ile ilgili konu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülürken Belediye Başkanı Melih Gökçek'e sorduk. Ancak kendisi o gün Gül'ün kardeşleriyle doğrudan ya da dolaylı yakınlığı bulunan firmanın ismini bilmediğini söyledi. Sözde öğrenip bize de bildirecekti. Ancak bugüne kadar firmanın ismini bildirmedi? diye konuştu.

?EN PAHALI AYDINLATMA DİREKLERİ KULLANILDI?

Ankara Esenboğa Havaalanı, Eskişehir Yolu ve Kuğulu Kavşağı'nın aydınlatılmasında en pahalı aydınlatma direğinin kullanıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, bir direğin fiyatının ise 2 bin 900 YTL olduğunu bildirdi.

GÖKÇEK'E YİNE SORDU

Daha önce Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sorularının yanıtını alamadığını ve hala Gökçek'ten, aydınlatma direkleri işini alan firmanın adını öğrenmek istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Gökçek'e, ?Sayın Gökçek'e tekrar soruyorum. Esenboğa havaalanı yolu, Eskişehir yolu ve Kuğulu Kavşağındaki aydınlatma direkleri işini hangi firma almıştır, bu direkler ne kadara mal olmuştur. Bu firmanın adını neden açıklamaktan kaçınıyorsunuz, buralarda neden en pahalı aydınlatma direkleri kullanılmıştır?? sorularını yöneltti. Kılıçdaroğlu, Gökçek'in, ilgili firmanın ismini, ?Abdullah Gül'ün kardeşlerine yakınlığı olduğu? ortaya çıkacak gerekçesiyle açıklamaktan kaçındığını belirterek

?Firmanın adını söylese Gül'ün kardeşlerine sağlanan ayrıcalık ortaya çıkacak, bu nedenle gizliyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber