Çiftçiden GP'ye dava

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2007 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmirli çiftçi Ramazan Garip, 2002 seçimlerinde Cem Uzan ile traktör üzerinde çekilen fotoğrafının parti tarafından izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle Genç Parti'ye (GP) 50 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Genç Parti tarafından seçim çalışması için kullanılan 'Çiftçi Bizim Namusumuzdur' sloganlı broşürde fotoğrafı bulunan 44 yaşındaki Ramazan Garip, İzmir 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak GP aleyhine 50 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

İzmir'in Menderes ilçesinde çiftçilik yapan Ramazan Garip, 2002 seçimlerinde traktör üzerinde Cem Uzan ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ramazan Garip'in Cem Uzan ile çektirdiği bu fotoğraf 2007 seçimlerinde bu yıl GP tarafından basılan 'Çiftçi Bizim Namusumuzdur' sloganlı broşürde kullanılmaya başlandı. Ramazan Garip'in yaşadığı Develi köyündeki arkadaşları tarafından görülen broşür alay konusu oldu. Kendisinin sosyal demokrat bir siyasi görüşe sahip olduğunu belirten Garip, "Genç Parti'nin seçim broşüründe kullandığı benim resmim arkadaşlar tarafından alay konusu olmama sebep oldu. Bana sen nasıl sosyal demokratsın? Cem Uzan ile fotoğraf çektirip reklam yapıyorsun? Yoksa para mı aldın? söylemleri yüzünden köye çıkamaz oldum. Ayrıca fotoğrafımın izinsiz kullanılmasından dolayı rahatsız oldum. Bunu parti merkezini arayarak yetkililere bildirdim. Beni ciddiye almadılar. Bende avukatım aracılığıyla mahkemeye başvurarak 50 bin YTL'lik tazminat davası açtım" dedi.

Ramazan Garip'in avukatı Nail Tursun ise müvekkilinin özlük haklarının ihlal edildiğini ve resminin izinsiz olarak GP tarafından kullanıldığı gerekçesiyle İzmir 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber