Köylü artık vekil adayından internet istiyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Temmuz 2007 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köylerde yaşayanlar artık, köye gelen vekil adaylarından yol, su, elektrikten ziyade internet (ADSL) bağlantısı taleplerinde bulunuyor.

22 Temmuz'da yapılacak genel seçimler öncesinde siyasi partiler ve bağımsız milletvekili adayları köy köy gezerek seçim çalışmalarını sürdürüyor. Adaylar yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verirken köylüler de kendi isteklerini vekil adaylarına iletiyor. Milletvekili adayları zaman zaman gezileri sırasında köylülerin ilginç istekleriyle karşılaşıyor. Bunun bir örneği de Sakarya'da yaşandı. Kaynarca ilçesine bağlı Kızılcaali köyünde yaşayanlar köye gelen vekil adaylarından alışılagelmiş yol, su, elektrik yerine internet (ADSL) bağlantısı istiyor. Bu istek bazı vekil adaylarını bile şaşırtıyor.

KÖYLÜ TAHIL VE HAYVAN FİYATLARINI İNTERNETTEN TAKİP ETMEK İSTİYOR

Kızılcaali köyü muhtarı Rıdvan Turgay, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, köye gelen adaylardan ilk taleplerinin internet olduğunu söyledi.

Köyde internet olmadığı için gençlerin 15 kilometre uzaklıktaki ilçeye gitmek zorunda kaldığını anlatan Turgay, devrin bilgisayar ve internet çağı olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Seçim dolayısıyla siyasi partilerin milletvekili adayları köyümüze ziyarete geliyorlar. Ziyaretlerde biz isteklerimizi onlara söylüyoruz. Onlar da bize vaatlerde bulunuyorlar. Eskiden siyasiler bize geldiklerinde biz kendilerinden yol, su ve elektrik isterdik. Artık bu olay geride kaldı. Devir hızla değişti. Artık bilgisayar ve internet çağına geçtik. Şimdi siyasilerden köyümüze internet istiyoruz. Gençlerimiz köyde internet olmadığı için 15 kilometre uzaklıktaki ilçeye gidiyorlar. Ayrıca köylü tahıl ve hayvan fiyatlarını internetten takip etmek istiyor. Bu gençlerin zaman kaybına yol açıyor. 500 abone santralimiz var. Biz en kısa zamanda ADSL'ye geçilmesini istiyoruz."

ÇOCUKLARIMIZI İNTERNETLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

Köyün ufak tefek sorunları bulunduğunu ancak en büyük sıkıntının internet bağlantısı olduğunu kaydeden Önder Özdemir isimli köylü ise dünyada olan bitenden haberdar olmak istediklerini ve bunun için de internet bağlantısı talep ettiklerini vurguladı.

Çocuklarını internetle buluşturmak istediğini dile getiren Özdemir, "Köylünün talep ve arzuları bitmez. Ufak tefek sorunlarımız var. Yollarımız istenen düzeyde değil. İnternet bize göre dünyayla iç içe olmak yüz yüze olmak demek. Dünyada olan bitenden anında haberdar olmak demek. Çocuklarımızı internetle buluşturmak istiyoruz. Köyün gençleri internet olmadığı için büyükşehirlere yada ilçelere gidiyor. Bu imkan burada sağlanırsa çok mükemmel olur. Artık bizde Avrupa Birliği'ne gireceğiz diyorsak bununda vazgeçilmezlerinden biri olan interneti köyümüzde istiyoruz." dedi.

İNTERNET SAYESİNDE TÜM DÜNYAYI İZLEYECEĞİM

Köyün yaşlılarından 58 yaşındaki İsmail Erbaş'da köye internet gelmesini istediğini ifade ediyor. Eskiden yol, su, elektirk istediklerini fakat şimdi internet talep ettiklerini kaydeden Erbaş, şunları kaydetti: "Köyümüze geldiklerinde vekil adaylarından internet isteyeceğiz. Bizim için artık o geçerli. Eskiden yolu, suyu, elektriği istiyorduk. Ancak şimdi interneti istiyoruz. İnternet sayesinde bütün dünyayı izleyeceğim."

Eski seçim dönemlerinde köylülerin kendilerinden yol, su ve tarım fiyatlarına destek istediğini anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Adayı Şaban Dişli, köylünün artık köyüne internet bağlantısı talep ettiğini belirtiyor.

Bu talebin Türkiye'nin geldiği noktayı en iyi şekilde ifade ettiğini söyleyen Dişli: "Çok eski siyasi tecrübem yok ama. 2002 seçimlerinde köylülerimiz bizden yol ve tarım fiyatlarına destek isterlerdi. Geçen gün seçim çalışmaları için köyleri gezerken 20-25 köyün muhtarı ve köy temsilcileriyle bir araya geldim. Muhtarlardan biri ayağa kalkarak (Biz köyümüze ne yol, ne de su istiyoruz. Biz köyümüze ADSL istiyoruz dedi.) Hatta bu köy 7 -8 köyün telefon bağlantı merkezi konumunda. (ADSL bağlantısını buraya koyarsanız diğer 7 -8 köyde bundan yararlanır) dediler. Türkiye nereden nereye gelmiş. O kişi de çocuklarının internet kafelerde ya da kahvelerde boş yere durmasını istemiyor. O nedenle internete sahip olmak istiyor. Ben bu konuyu Valimiz Hüseyin Atak'a ilettim. O köye hızlı internet bağlantısının getirilmesi için çalışacağım ve bunun takipçisi olacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber