Şehit polise tazminat davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2007 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tazminat davasından vazgeçilmesi için bakanlığa yazı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Mersin'de ekip otosunun karıştığı kazada sürücü polis memurunun kastı bulunmadığından tazminat davasından vazgeçilmesi ve ödenen tazminatın Hazine üzerine bırakılmasına karar verilmesi konusunda Maliye Bakanlığı'na talep yazısı yazıldığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, dün bazı basın organlarında yer alan ve 1997 yılında Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekip otosu ile kamyonun çarpıştığı trafik kazasında ''şehit polisin ailesinden İçişleri Bakanlığı'nca tazminat istediği'' yönündeki haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, kazada polis memurları Cemal Kurbalı ile İhsan Elbir'in vefat ettiği, olay üzerine iki polisin kanuni mirasçılarına ayrı ayrı karar tarihindeki en yüksek devlet memuru brüt aylığının 60 katı tazminat ödendiği ifade edilerek, ayrıca vazife malulü görev aylığı bağlandığı kaydedildi.

Kazada vefat eden Elbir'in eşi ve 2 çocuğunca İçişleri Bakanlığı aleyhine 2002 yılında tazminat davası açıldığına yer verilen açıklamada, dava sonucunda polis memurunun ailesine tazminat ödendiği belirtildi.

Yapılan ödeme üzerine kazada 2/8 kusurlu olan polis memuru Cemal Kurbalı aleyhine Maliye Bakanlığı'nca rücu davasının açılmasına karar verildiğinin kaydedildiği açıklamada, olayın trafik kazası ve görevin ifası sırasında meydana gelmesi, ekip otosu sürücüsü polis memurunun bir kastı bulunmamasından dolayı İçişleri Bakanlığı'nca rücuen tazminat davasından vazgeçilmesi ve ödenen tazminatın Hazine üzerine bırakılmasına karar verilmesi hususunda Maliye Bakanlığı'na talep yazısının yazıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber