İmamoğlu: Veriler yeniden kontrol edilmeli

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada kendi ellerindeki verilerle Anadolu Ajansı'nın verilerinin farklı olduğunu belirtti ve Anadolu Ajansı ile Yüksek Seçim Kurulu'nu verileri yeniden kontrol etmeye çağırdı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Nisan 2019 04:35, Son Güncelleme : 01 Nisan 2019 08:57
İmamoğlu: Veriler yeniden kontrol edilmeli

"İstanbul'daki 16 milyon vatandaşımızın sırtımızda sorumluluğu yükü vardır. 5 saattir Anadolu Ajansı'nın veri girmeme talihsizliğini yaşıyoruz. Milletin kurumu olan Anadolu Ajansı, Türkiye demokrasi tarihine çok kötü bir iz bırakmıştır. Sorumluları tarih her zaman yargılayacaktır.

Şu an dünya tarafından izleniyoruz. Dünyanın bizi izlediği bu durumu maalesef biz de yaşıyoruz. Tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nı dinledik. Verdiği büyükşehir sayılarına bakılırsa, sayın cumhurbaşkanının da ilgili kişileri sorumluluğa davet ettiğini düşünüyorum.

Süreci devamlı takip edeceğiz. Asla vazgeçmeyeceğiz. Dün ilçe seçim kurullarında, ilçe başkanlıklarında olan arkadaşlarımız görevlerine devam ediyorlar, edecekler. Oraların boş bırakılmaması konusunda kararlı olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Sayısal anlamda da sizleri bilgilendireceğimizi söylemiştim. Genel merkez sistemimizde girişi yapılmayan sadece 7 sandık vardır. Şahsımın aldığı oy 4 milyon 176 bin 752'dir. Rakibimizin aldığı oy 4 milyon 139 bin 833'tür.

Süreci takip edeceğimizi tüm yetkililere duyuruyorum. Biz buradayız, kendilerinden haber bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber