Vergi dairesine Başbakan Erdoğan'ın posteri asıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Temmuz 2007 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Grup Müdürlüğü binasına, ihaleyi kazanan firma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posterini astı.

Daha önce de bir çok firmanın reklamlarının asıldığı Kuruköprü Mevkii'ndeki Denetim Grup Müdürlüğü'ne ait binanın dış cephesindeki Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu pankart, eleştirilere neden oldu. Bursa'dan AKP milletvekili aday adayı olan ve aday gösterilmediği için tekrar görevine dönen Adana Vergi Dairesi Başkanı Fatih Acar, pankarttan haberinin olmadığını, kamu kurum ve kuruluşlarının duvarlarının ilan amaçlı kiraya verme yetkisinin Defterdarlığa ait olduğunu söyledi.

Adana Defterdarlığı Batı Emlak Müdürü Kazım Küçüksoy ise, söz konusu binanın dış cephesinin Devlet İhale Kanunu'na göre açık arttırma usulü ile ihale ederek kiraya verdiklerini belirtti. 25 Mayıs 2007'de yapılan ihaleye 3 firmanın başvurduğunu ve yıllık 7 bin 200 YTL bedelle Dünya Tanıtım ve Turizm ve Limited Şirketi adına Kasım Avcı'nın ihaleyi kazandığını belirten Küçüksoy, duvarı kiralayan firmanın AKP'nin afişini astığını bu durumdan kendilerinin de rahatsız olduğunu söyledi. Asılan afişten rahatsız olduklarını ilgili ajansın yöneticilerine ilettiklerini kaydeden Küçüksoy, ?Afişi kaldırmak için düşüneceklerini söylediler. Daha önce hep firmaların tanıtım afişleri asılıyordu. Siyasi bir afiş asılması hiç aklımıza gelmeyen bir durum. Kurumda rahatsızlık yarattı'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber