15/07/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 15 Temmuz 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-AKP GENEL BAŞKANI ERDOĞAN KOCAELİ VE İSTANBUL'DA

-AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kocaeli ve İstanbul'da düzenlediği mitinglerde seçmenlere seslenecek. (Saat:14.00/18.00)

-MHP LİDERİ BAHÇELİ ANTALYA'DA

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya mitinginde konuşma yapacak. (Saat:18.00)(İZLENİYOR)

-BAŞBAKAN ÇIKARAN SİİRT İHYA OLDU

-Başbakan Erdoğan'ın Siirt milletvekili olduğu süre içerisinde Siirt'e toplam 389 milyon 673 bin 778 YTL'lik yatırım yapıldı. AKP Siirt milletvekili Ömer Ergenç'in hazırladığı rapora göre Siirt'e yapılan yatırımlar kalem kalem tespit edildi. Ergenç'in hazırladığı raporda, son dört yıl içerisinde kamu tarafından Siirt'e yapılan yatırımlar saptadı. Ergeç'in saptamasına göre, yatırımlar ağırlıklı olarak tarım kesimine yapıldı. Tarıma yapılan yatırımı eğitim ve sağlık alanları izledi. Bu süre içerisinde sosyal hizmet ve yardımda da Siirt'te yatırımlardan aslan payını aldı.

-HÜKÜMET 340 BİN TON KÖMÜR DAĞITTI

-Seçim yatırımı olduğu gerekçisiyle tartışma yaratan kömür yardımı kampanyası çerçevesinde hükümet, dört aylık dönemde 340 bin 825 ton kömür dağıttı.

-ERBAKAN'IN ?DOMUZ UŞAĞI? SÖZÜNE KARŞI AKP'DEN ?İTHAM ETMİŞ OLSA DA SAYGIMIZ VAR? YANITI

-Necmettin Erbakan'ın, AKP hükümeti'ne yönelik olarak söylediği ve TV 5'in ceza almasına neden olan ?hadi orada domuz uşağı? sözüne karşı AKP'den ?itham etmiş olsa bile saygımız var? yanıtı geldi.

-SİYASİLER EKRAN YERİNE ?KİTAPTA? KARŞILAŞTI

-Sevinç Engin'in editördüğünde Sistem Yayıncılık tarafından yayınlanan ?İdare etmek mi? Yönetmek mi?? adlı kitapta Mehmet Ağar, Devlet Bahçeli, Süleyman Demirel, Erkan Mumcu, Onur Öymen ve Abdüllatif Şener gibi isimler Türkiye'nin yönetimi ve siyasete ilişkin görüşlerini açıkladı.

-TBMM'YE "MİLLETVEKİLİ MAAŞLARINI ÖDEMEYİN" BAŞVURUSU

-22 Temmuz'da görev süreleri sona erecek olan milletvekillerine gelecek 3 ay için yarın ödeme yapılacak. Erken alınacak maaşları yargıya taşıyan avukat Sedat Vural, Meclis Başkanlığı'na dilekçe ile başvurarak, yargı kararına kadar ödemelerin yapılması durumunda suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

-KISA VADELİ BORÇ STOKU 465 MİLYON DOLAR ARTTI

-Kısa vadeli borç stoku mayıs sonu itibariyle bir önceki aya göre 465 milyon dolar artarak 37 milyar 899 milyon dolara yükseldi.

-KARGOCULAR POSTA TEKELİNDEN ŞİKAYETÇİ

-Türkiye Kargo, Kurye Ve Lojistik İşletmecileri Derneği (Türkiye KARİD) Başkanı Ajlan Yanaşan, her yıl ortalama yüzde 25 büyüyen lojistik sektörünün posta tekeline takıldığını belirterek, yeni Posta Yasası ile posta tekelinin kalkmadığını, tekelin devam ettiğini söyledi. Yanaşan, çıkacak yasa ile sadece sektörün tanımlanacağını kaydetti.

-TSKB'YE TÜRK TİCARET BANKASI'NDAN HİSSE DEVRİ

-Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Yatırım Finansman Menkul Değerler ortaklarından, tasfiye halindeki Türk Ticaret Bankası'nın yüzde 6.9 hissesinin Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'na (TSKB) devrine izin verdi.

-DİYANET 27 İLDE 118 KONFERANS DÜZENLEYECEK

-Diyanet İşleri Başkanlığı, temmuz ayı içerisinde 27 il de toplam 118 konferans ve panel düzenleyecek. Konferans konularında, illerin bazı ihtiyaçlarını da göz önüne aldığı görülen Diyanet, Ağrı'da ?Bid'at ve Hurafeler?, İstanbul'da ?Uyuşturucu ile Mücadele?, Mersin'de ?Aile İçi Problemler ve Çözüm Yolları? konularını işleyecek.

-İKİ YENİ ŞİİR KİTABI

-Genç şairler Alphan Akgül ve Ercan Yılmaz'ın şiir kitapları, Hilmi Yavuz'un editörlüğünde ve Aşina Kitaplar aracılığıyla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber