İşkenceyle öldürmekten yargılanan polisin ifadesi Ankara'ya gönderilemiyor

Haber Giriş : 15 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite öğrencisi Birtan Altınbaş'ı işkenceyle öldürmekten yargılanan polisin talimatla alınan ifadesi, 2 haftada Ankara'ya gönderilmedi

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Birtan Altınbaş`ın 1991 yılında işkenceyle öldürülmesine ilişkin polislerin yargılanmasına Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde devam edildi. Dava kapsamında, yargılanan polislerden Ahmet Başkan`a yıllardır ulaşılamıyordu. Avukatların 2001 yılında polis memuru Baştan`ın İstanbul`daki adresini tespit etmesine rağmen, Baştan bulunamamıştı. Ancak, 2004 Haziran ayında Emekli Sandığı ile cereyân eden yazışmalarda Baştan`ın ikâmetgâh adresi tesbît edilmişti. Baştan`ın en sonunda 1 Temmuz günü İstanbul`da talimatla ifadesi alınmıştı. Ancak, Baştan`ın ifadeleri bu kez de yargının ağır işleyişine takıldı. Baştan`ın talimatla alınan ifadesinin aradan iki hafta geçmesine rağmen hâlâ Ankara`ya ulaştırılamadığı öğrenildi. Mahkeme Başkanı duruşmayı bu nedenle erteledi. Dava, 2006 yılında zaman aşımına girecek.

Altınbaş`ın öldürülmesi ile ilgili davada, polislerin mahkemeye bir türlü getirilmemesi tartışmalara neden olmuştu. 13 yıldır süren davada, aralarında İbrahim Dedeoğlu`nun da bulunduğu 4 polis memuru kastı aşan adam öldürme ve işkence suçlarından hapis cezasına mahkum edilmişti. Polis memurları Ahmet Baştan ve Naip Kılıç`ın dosyaları ise ana dosyadan ayrılarak Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülmeye başlanmıştı.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber