600 daire kavgası için ?şerefsiz' resti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin ?Acarkent'te villası var? iddiasına sert yanıt verdi: Bunu iddia edip de kanıtlamayan şerefsizdir. Sevigen, yaptığı yazılı açıklamada, ?Biz siyasette çolukla çocukla uğraşmayı sevmeyiz. Ama eğer Başbakan'ın, bakanların 22-24 yaşlarındaki çocukları veya burslu okuyanlar bir-iki yıl içinde trilyonluk servetlere kavuşuyor, gemiler alıyorsa bunun hesabını sorarız. Ülkemizde kaynağı belirsiz böylesi mal varlıklarının hesabını sormak bizlerin görevidir. Hele bunu Başbakan'ın, bakanların çocukları yapıyorsa daha çok görevimizdir. Elbette hesabını soracağız. Pepe, ağzını bozacağına çocuklarının servetinin kaynağını açıklasın.''

AÇIKLAMA YOK KÜFÜR VAR

Bu konudaki sorulara yanıt veremeyen, kaynaklarını açıklayıp kamuoyunu ikna edemeyenlerin küfüre başvurduklarını savunan Sevigen, ?Benim Bakan Pepe'nin öne sürdüğü gibi ne Acaristan'da ne Acarkent'te villam var'' dedi. Sevigen, Pepe'nin iddiasının ispatlanması halinde bu villaları bakanın çocuklarına hibe edeceğini söyledi.

Acarlar Gubu Başkanı İsmet Acar da Sevigen'in sözlerini doğruladı.

?KANITLAMAYAN ŞEREFSİZ'

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ise CHP Genel Başkanı Baykal'ın ?600 daire sahibi bakan? iddialarına sert yanıt verdi: İspatlamayan şerefsizdir. Çamur atıyorlar, çamurun içinde batıyorlar. İnsanların onuruyla oynamak bir ana muhalefet liderine değil, onurlu hiç kimseye yakışmaz.

Pepe eskiden ?Ceketsiz Osman'dı

MHP eski milletvekili ve aynı partinin Kocaeli adayı Cumali Durmuş, Bakan Osman Pepe hakkında ilginç iddialar ortaya attı. AKŞAM'a konuşan Durmuş, Bakan Pepe'nin Kocaeli'ye ilk yerleştiği 1980'li yıllarda ufak tefek inşaat işleri yaptığını ifade ederek şu iddialarda bulundu:

?Garibanlığını ifade ettiği için o zamanlarda kendisine ?Ceketsiz Osman' denilirdi. Bu lakabı ?Bakan' olunca unutuldu. Pepe bir ara ev kirasını bile ödeyemez duruma gelmişti. Bu nedenle 1987 yılında evini boşaltmak zorunda kalmıştı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber