Kutan'dan ilginç iddia: Bahçeli'ye başbakanlığı teklif ettik, reddetti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, son günlerde tartışma konusu olan 'Devlet Bahçeli'ye 1999 seçimlerinin ardından başbakanlık teklif edildiği' tartışmalarına açıklık getirdi. Kutan, Bahçeli'ye MHP-FP-DYP koalisyonunda başbakanlık teklifi götürdüklerini ama kabul edilmediğini açıkladı.

İnternet haber sitesi turktime.com'a konuşan SP Lideri, son günlerde polemik konusu olan ve Bahçeli'nin; "Bana böyle bir teklif gelmedi" diyerek iyice belirsizleştirdiği konuyu kendi açısından açıkladı. "Evet, Sayın Bahçeli'ye başbakanlık teklif ettik" diyen Kutan, yaşananları ve Bahçeli'nin yanıtını şöyle anlattı: "Biz ona şu çağrıda bulunduk. Dedik ki; 'Neden Ecevit'in arkasına düşüyorsun? Bunun alternatifleri var. Yani MHP, FP ve DYP bir araya gelince hükümet oluyor'. Verdiği cevap şu oldu: 'Onlar yoruldular, azıcık dinlensinler'. Gerek bizim, gerek DYP için diyor yani. Dedik ki; 'Başbakanlık senin önünde'. Ama başbakanlığı kabul etmedi. Eğer Bahçeli böyle teklif olmadı diyorsa açsın o zamanki gazetelere baksın. Öyle bir teklif yapılmış mı yapılmamış mı?".

İlginç açıklamalar yapan Kutan, baraj sorunları olmadığını; "Bizim 1,5 milyon kayıtlı üyemiz var. Hiçbir partide bu yok. Bunların eşlerini de sayarsak, yüzde 6-7'ye tekabül eder" şeklinde anlattı. Parti içinde uzun zamandır konuşulan v etartışılan Numan Kurtulmuş'un genel başkan olması konusuna da değinen Kutan, Kurtulmuş'un genel başkanlık konusunda önünün açık olduğunu vurguladıktan sonra şöyle devam etti: "Önümüzdeki dönemde de yine en geniş şekilde istişare ederiz, eğer teşkilatımızın genel eğilimi Numan Bey ya da başka bir arkadaşımız şeklinde teşekkül ederse o arkadaş olur. Dikkat ediniz, bizim genel kurullara hep tek liste halinde girilmiştir. Bir tek Fazilet Partisi'nde ayrılıp giden arkadaşlarımız bizim geleneğimizi bozarak aday çıkarmışlardır".

AK Parti'deki Milli Görüş kökenli kişilerin büyük kısmının 22 Temmuz seçimlerinde aday yapılmaması konusuna ilişkin; "Bana gelen (AK Partili) milletvekilleriyle arada espri de yapıyoruz. Diyorum ki 'boşuna gayret göstermeyin, Milli Görüş'ün mührü öyle çıkmaz bir mürekkeple basılmıştır ki, sırtınıza bu damgayı yediniz, çıkması mümkün değil' diyorum" şeklinde konuşan SP Genel Başkanı, seçim vaadlerinin yıldızı mazot konusuna da değinmeden geçmedi. 'Mavi mazot' fikrini ilk kez kendilerinin dile getirdiğini savunan Kutan; "ıÜüBiz mavi mazot lafını ilk defa telaffuz eden bir siyasi görüşüz. Bunu sadece tarım kesimi kullansın diye. Akaryakıt üzerinden korkunç vergiler var. Neredeyse asıl fiyatının iki mislinden daha fazla. Bunlar mavi mazot projesi çerçevesinde ortadan kalkacak".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber