Fuatavni'nin sitesine FETÖ davası

FETÖ'nün kapatılan yayın organlarından olan 'Haberdar' isimli internet sitesi çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında iddianame düzenlendi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Nisan 2019 11:10, Son Güncelleme : 11 Nisan 2019 11:46
Fuatavni'nin sitesine FETÖ davası

FETÖ'nün kapatılan yayın organlarından olan 'Haberdar' isimli internet sitesi çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında iddianame düzenlendi. 5'i Bylock kullanıcısı 7 şüpheli hakkında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 5 şüphelinin binlerce kez Bylock'a giriş yaptıkları belirlenirken, sitenin FETÖ'nün kara propaganda hesabı Fuatavni'yi çalıştıran isimlerden birisi olarak bilinen Said Sefa'ya ait olduğu kaydedildi. Site çalışanlarının Fuatavni'nin paylaşımlarını teyitsiz bir şekilde haberleştirdikleri belirtildi.

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde FETÖ'ye ait Haberdar isimli internet sitesi çalışanlarına yönelik yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler Uğur Nurcan, Erkam Büyük, Elif Kaya, Yasin Yılmaz, İsa Siyi, Bekir Çağrı Şahan ve Emer Koçali hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

FUAT AVNİ ÜSTLENDİ

İddianamede "Haberdar.com" sitesi sahibinin 2014 yılı Aralık ayına kadar şüpheli Uğur Nurcan olduğu sonrasında ise 'Fuatavni' olduğu belirlenen Said Sefa isimli örgüt üyesine devredildiği ifade edildi. Sefa hakkında daha önce, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan dava açıldığına dikkat çekilen iddianamede, "Haberdar" adlı internet sitesinde de örgüt adına algı faaliyetlerinin yapıldığı şüphesinin oluşması üzerine, site çalışanlarının da soruşturma kapsamına alındığı ifade edildi.

7 KİŞİ ÇALIŞIYORDU

Sitenin imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeninin Said Sefa olduğu bilgisi verilen iddianamede, haber koordinatörünün Ahmet Memiş, Washington temsilcisinin İlhan Tanır ve Ankara temsilcisinin de Arzu Yıldız olduğu anlatıldı. Sitenin sorumlu yazı işleri müdürünün ise Mehmet Aydoğmuş, muhasebe sorumlusunun Erkam Büyük olduğu, editör olarak da şüpheliler Bekir Çağrı Şahan'ın aralarında bulunduğu 7 kişinin çalıştığı ifade edildi.

Fuat Avni'nin fotoğraf albümü ortaya çıktı


BİNLERCE KEZ GİRMİŞLER

Said Sefa'dan önce sitenin imtiyaz sahibi olan Uğur Nurcan'ın, sitenin mail işlerinden sorumlu Erkam Büyük'ün çeşitli hatlar üzerinden 44 bin 548 kez, editörlerden Elif Kaya'nın 43 bin 610 kez ve Yasin Yılmaz'ın ise 2 bin 740 kez Bylock'a giriş yaptıkları tespit edildi. Site çalışanlarının örgütün kara propaganda hesabı olan Fuatavni'nin paylaşımlarını teyitsiz bir şekilde haberleştirdiklerine vurgu yapılırken, Bylock konuşmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine Beyaz Saray sitesindeki imza kampanyasına destek istedikleri belirlendi.

ATAKAN IRMAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber