Okul birincisine, ÖSYM'den puan şoku

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- OKUL BİRİNCİSİNE ÖSYM'DEN PUAN ŞOKU

- ADANA'DA SABANCI ANADOLU TEKSTİL TEKNİK VE ANADOLU TEKSTİL MESLEK LİSESİ'Nİ BİRİNCİLİKLE BİTİREN MEHMET CAN KÜÇÜK, 104 OLMASI GEREKEN ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI 50 OLARAK HESAPLANINCA HİÇ BİR ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEMEDİ

- MEHMET CAN KÜÇÜK, MAĞDURİYETİNİN GİDERİLMEMESİ HALİNDE ÖSYM'Yİ MAHKEMEYE VERECEĞİNİ SÖYLEDİ

FATİH KEÇE

ADANA (İHA) - Adana'da öğrenim gördüğü okulu birincilikle bitirerek ÖSS'ye giren Mehmet Can Küçük, Ortaöğretim Başarı Puanının yanlış hesaplanması sonucu 54 puan kayba uğradığını belirterek, "ÖSYM bu yanlışı biran önce düzeltmeli. Eğer mağduriyetim giderilmezse mahkemeye başvuracağım" dedi.

Sabancı Anadolu Tekstil Teknik ve Anadolu Tekstil Meslek Lisesi'ni birincilikle bitiren Mehmet Can Küçük, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonrası açıklanan sonuca göre Ortaöğretim Başarı Puanının 104 gerekirken 50 olduğunu görünce şok oldu.

ÖSS'ye girdikten sonra okul birincisi olduğu için herhangi bir üniversiteye yerleşeceğinden emin olduğunu belirten Küçük, "Ortaöğretim Başarı Puanı ile birlikte ÖSS'den aldığım puan 263 oluyor. Bu puanla hiçbir üniversiteye yerleşemiyorum" dedi.

Ortaöğretim Başarı Puanı'nın doğru hesaplanması halinde ÖSS puanının 310 olacağını ve Marmara Üniversitesi Tekstil Mühendisliğine girebileceğini kaydeden Küçük, ÖSYM'nin yanlış hesabı düzeltmemesi halinde bir yılının kaybolacağını ifade etti. Küçük, "ÖSYM bu yanlışı biran önce düzeltmeli. Kendilerine de dilekçe yazdım. Eğer mağduriyetim giderilmezse mahkemeye başvuracağım. Benim bir yılımı kimse heba edemez" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber