Baykal'a yumurta atanlar serbest bırakıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a dün Erzurum mitinginde yumurta atan, pankart açan ve bildiri dağıtan 8 kişi Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı. Seçim Kanunu'na muhalefetten tutuksuz yargılanacak zanlılar, ?Baykal mitinglerde Fethullah Gülen Hocaefendi için ?yobaz' ifadesini kullanmıştı. Fethullah Hoca'nın Erzurumlu olması nedeniyle tepki gösterdik? diye ifade verdiler.

İstasyon Meydanı'nda dün düzenlenen mitingte CHP Genel Başkanı Deniz Baykal konuşmasına başladığı sırada bir grup tarafından protesto edildi. Kürsüye yumurta atan mobilya işçileri Ümit Emer (26) ile Oktay Dölekli (24) polis tarafından gözaltına alındı.

Bu sırada miting alanında, altında Haydari Kerrar imzalı, ?Anadolu İnsanının inanç ve fikir hurriyetini darbecilerin siyasi fantezilerine kurban eden Baykal'ın namert sesinin yankılanmasına müsade etmeyin. Bu senin insanlık huzurunda, vicdan zemininde onurlu duruşun olacaktır. Haksızlık karşısında susanlar yalnız haklarını değil, şereflerini de yitirirler' yazılı bildiri dağıtan Murat Özer (21), Servet Karataş (21), Fehim Ağyürek (21), Kerim Karaca (21), Abdülhalim Güleryüz (21), Hakan Kılıç (27) gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 8 kişi, Seçim Kanunu'na muhalefet suçundan Cumhuriyet Savcılığı'na sevkedildi. CHP lideri Baykal'ın bir mitinginde Fetullah Gülen'e ?yobaz' dediğini ileri süren eylemciler, ?Fethullah Hoca'nın Erzurumlu olması nedeniyle Baykal'ın bu sözü onurumuza dokundu. Biz de protesto ettik? diye ifade verdiler.

CHP mitingi sırasında yumurta atan, pankart açan, bildiri dağıtan 8 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber