Çete operasyonunda doçente gözaltı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖZGÜR SARI Konya DHA

Konya'da 12 Temmuz'da 500 polisin katıldığı Meltem operasyonuyla gözaltına alınan 36 kişi adliyeye sevk edildi. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. M.Y.'nin de aralarında bulunduğu zanlıların "yıkım ekibi" adını verdikleri kar maskeli bir ekip kurarak, öğretim üyeleriyle davranışlarını beğenmedikleri kişileri dövdükleri öne sürüldü.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 1 yıl süren takibi sonucu 6 ilde yaptıkları operasyonda M.Y.'nin yanı sıra Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı'nca çıkarılan Ülkü Ocakları Dergisi'nin Konya Temsilcisi İslam Alim ve eski temsilci Zeki Zorlu'nun da aralarında bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 4 adet tabanca, bir adet pompalı tüfek ve çok sayıda kanlı sopa da ele geçirildi.

'80 suça karıştılar'

80'e yakın suça karıştıkları öne sürülen zanlılar çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, cinayete azmettirmek, gasp, adam yaralama, çek senet tahsilatı yapmak, haraç, çocuk pornosu, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet, Selçuk Üniversitesi'nde öğrenci ve öğretim üyelerine yönelik dayak ve tehdit suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Çete lideri olduğu iddia edilen Zorlu ve Alim ile beş adamının 2006'da Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nü basarak, Rektör Prof.Dr. Süleyman Okudan'ı tehdit ettiği öne sürüldü. Çete üyelerinin kendilerine konferans salonu ayrılmaması, gezi otobüsü sağlanmaması nedeniyle Okudan'ı tehdit ettiği belirtildi. Çetenin, ülkücü öğrencilerin ders notlarını yükseltmesi için tehdit ettiği Doç. Dr. M.T.'yi de dövüp boş araziye attıkları iddia edildi.

M.Y.'nin de zanlılar aracılığıyla başka okulda öğretmenlik yapan bir kişiyi tehdit edip 20 bin YTL istediği öne sürüldü.

Soruları çaldılar

Değeri 5 YTL olan ajanda bastırıp 1000 YTL'ye kadar fiyatla esnafa sattıkları, üniversite esnafından haraç istedikleri, vermeyenleri dövdükleri iddia edilen zanlıların, Selçuk Üniversitesi'nde Yabancı Dil Sınav sorularını da çalıp öğrencilere sattıkları, olayın saptanması üzerine sınavın iptal edildigi kaydedildi.

Kız öğrenciye tehdit

Zanlıların Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampusu'nda Kuran dağıtan birkaç öğrenciyi dövdükleri, Kulu Meslek Yüksekokulu'nda okuyan Y.U. adlı kız öğrenciyi de misyoner faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle cep telefonu mesajlarıyla tehdit ettikleri belirlendi.

Aslım çöplüğüne atılan 57 yaşındaki Ömer Gürarslan cinayetine de zanlıların adı karıştı. Zanlılardan 3'ünün ocakta işlenen cinayete karıştığı, ardından Zorlu'dan yardım istedikleri, dördüncü kişinin suçu üstlenmesiyle diğer 3 kişinin cezaevinden tahliye oldukları iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber