Bağımsız adaya yapılan saldırının perde arkası belli oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- BAĞIMSIZ ADAYA YAPILAN SALDIRININ ARDINDAN 1 MİLYON YTL'LİK İŞYERİ DEVRİ ÇIKTI

- UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRI SONUCU HAYATINI KAYBEDEN İSTANBUL BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI TUNCAY ŞEYRANLIOĞLU'NUN, 1 MİLYON YTL'YE SATTIĞI DÜĞÜN SALONUNU DEVRETMEMESİ ÜZERİNE ÇIKAN ANLAŞMAZLIK NEDENİYLE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

- SALDIRIYLA İLGİLİ 4 KİŞİYİ GÖZALTINA ALIRKEN, 7 KİŞİNİN DE ARANDIĞI ÖĞRENİLDİ

ADNAN SULAR

İSTANBUL (İHA) - Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden İstanbul 2. bölge bağımsız milletvekili adayı Tuncay Şeyranlıoğlu'nun, 1 milyon YTL'ye sattığı düğün salonunu devretmemesi üzerine çıkan anlaşmazlık nedeniyle öldürüldüğü iddia edildi. Polis olaydan sonra yaptığı çalışmalarda saldırıyla ilgili 4 kişiyi gözaltına alırken, 7 kişinin ise arandığı öğrenildi.

Hayatını kaybeden Buket Şirketler Grubu ile Buket Düğün Salonları'nın sahibi, İstanbul 2. bölge bağımsız milletvekili adayı Tuncay Şeyranlıoğlu'nun yaşanan bir alacak verecek meselesi nedeniyle öldürüldüğü iddia edildi. Dün gece Çay TV'de katıldığı program sonrası, Alibeyköy'de bulunan evine gitmek üzere yola çıkan Şeyranlıoğlu'nun içerisinde sekreteri Derya Uçar, şoför ve koruması Yakup Aydın, Muhasebe Müdürü Savaş Memiş ile kızı Öznür Şeyranlıoğlu'nun bulunduğu cip, Kemerburgaz yolu üzerinde yanlarına

yanaşan BMW marka bir araçtan çapraz ateş saldırısına uğramış ve saldırıda Şeyranlıoğlu hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından polis tarafından başlatılan çalışmalarda, saldırıda kullanılan BMW marka otomobilin plakasından saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliğine ulaşılırken, yapılan operasyonda olayın tetikçileri olduğu ileri sürülen 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Saldırıya katıldıkları iddia edilen ve kimlikleri belirlenen 7 kişinin ise yakalanması için çalışmalarını devam ettiren polis ekipleri, yaptığı araştırmalarda ise Tuncay Şeyranlıoğlu'nun 1 milyon YTL'ye sattığı ve üzerinde helikopter pisti bulunan Bağcılar'daki Buket Düğün Salonu'nu devretmediği gerekçesiyle öldürüldüğü öne sürüldü.

1 milyon YTL'ye satılan düğün salonunu satın alan şahsın salonu devralmak üzere 3 gün önce Şeyranlıoğlu'nun yanına gittiği, Şeyranlıoğlu'nun ise salonu teslim etmediği, teslim almaya gelen şahsı da adamlarına dövdürdüğü iddia edildi.

Piyasaya yüksek miktarda borcu olduğu da ileri sürülen Şeyranlıoğlu'nun içerisinde bulunduğu 34 G 8348 plakalı Audi marka lüks cipe saldırıyı, saldırıdan kısa bir süre sonra yakalanarak gözaltına alınan B.D, F.Y. ile F.D. isimli şahısların gerçekleştirdiği de öne sürülürken, cipte yapılan incelemelerde ise 13 kurşun izine rastlandı.

Olaydan sonra terk edilmiş halde bulunan saldırganların kullandığı 34 CKH 10 plakalı araçta yapılan aramalarda silaha rastlanmazken, Şeyranlıoğlu'nun 32 kez dolandırıcılıktan kaydı bulunduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber