Perinçek: Hz. Muhammed büyük devrimci

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, parti liderleri arasında yaşanan mal varlığı tartışmasına "Büyük bir devrim lideri" olarak nitelendirdiği Hz. Muhammed'in "Yöneticileri fakir ölen milletler zengin olur, yöneticileri zenginleşen milletler de fakirleşir" sözüyle katıldı. Perinçek, artık Türk solundan da Hz. Muhammed'i "devrimci" olarak görmesini istedi.

Gayrettepe'de kirada oturduğu evinde eşi Şule Perinçek, çocukları Mehmet ve Can ile birlikte basın mensuplarını ağırlayan Doğu Perinçek bir gazetecinin "Bir süre önce namaz kılmanız ile gündeme geldiniz ve bugün de konuşmanıza Hz. Muhammed'den bir alıntıyla başladınız" demesi üzerine, şunları söyledi: "Ben namaz kılmıyorum ama cenaze namazlarına her zaman katılır, cenaze namazında cemaatle birlikte durur ve son uğurlamada kaybettiğimiz rahmetliye görevimi yaparım. Ama maalesef bazı basın organları beni namaz kılıyor diye gösterdi. Doğu Perinçek'in değiştiği, değişeceği yok."

Çayları dağıttı

Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek İP'den birinci sıra milletvekili adayı olduğu Erzincan'dan getirdiği köme, kete, tulum peyniri ve tandır ekmeği gibi yerel yiyecekleri gazetecilere ikram etti ve çay servisi yaptı. Perinçek, Erzincan'daki rakibinin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber