Diyanet hac ve umre için rehberlik ekibi kuracak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 18/5/2000 tarihli ve 24053 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Hac ve Umre Seyahatleriyle İlgili İşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

"i) Hac ve umre organizasyonunda vatandaşlarımızın eşyalarının taşınmasına yardımcı olmak amacıyla gerekli tedbirleri almak, gerektiğinde gerçekl veya tüzel kişilerle işbirliği yapmak."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve ikinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

"Başkanın onayı ile Başkanın veya görevlendireceği bir başkan yardımcısının başkanlığında, Hac Dairesi Başkanı, hukuk müşaviri ile üç birim başkanından oluşan altı kişilik bir Hac ve Umre Komisyonu kurulur. Komisyon üyelerinin görev süresi iki yıldır. Süresi dolan üye tekrar Komisyonda görevlendirilebilir."

"k) Hac ve umre organizasyonunda vatandaşlarımızın eşyalarının taşınması ile ilgili usul ve esasları tespit etmek."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesine aşağıdaki üçüncü fıkra eklenmiştir.

"Başkanlık, hac ve umre için görevlendireceği personeli gerektiğinde sınav yapmak suretiyle seçebilir. Bu takdirde Başkanlık, sınava gireceklerden sınav masraflarına karşılık olarak Komisyonun tespit edeceği belirli bir ücret alabilir."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 64 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının (h) bendi yürürlükten kaldırılmış, (c), (d), (e), (f) ve (g) bentleri ile aynı maddenin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"c) Üçüncü grup: Fetva ve İrşat Ekibi Üyesi ile Denetim-Gözetim ve Rehberlik Ekibi Üyesine kanuni gündeliğin % 55'i,"

"d) Dördüncü grup: Ekip Başkan Yardımcısı, Bölge Sorumlusu, Oteller Sorumlusu, Acentalar Sorumlusu, Basın Sorumlusu, Protokol Sorumlusu, Kiralama Muhasebe Sorumlusu ve Baştabip'e kanuni gündeliğin % 50'si,"

"e) Beşinci grup: Kafile başkanı ve Baştabip Yardımcısına kanuni gündeliğin % 46'sı,"

"f) Altıncı grup: Tercüman, Din Görevlisi, İrşat Görevlisi, Doktor, Diş Hekimi, Eczacı ve Başhemşireye kanuni gündeliğin % 43'ü,"

"g) Yukarıda sayılan unvanlar dışında görevlendirilenlere kanuni gündeliğin %40'ı."

"Hac organizasyonunda 20 gün ve daha az süreli olarak görevlendirilen kafile başkanı ve din görevlileri ile üstün başarı gösteren personele, görevin özelliği dikkate alınarak Komisyon kararı ile gündelikleri dışında ilave ücret ödenebilir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 67 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Denetim-gözetim ve rehberlik

MADDE 67 ? Hac ve umre seyahatleri Başkanlığın denetim-gözetim ve rehberliği altında yapılır. Başkanlık bu maksatla hac organizasyonunda Kurul ve Komisyon kararlarının uygulanmasında rehberlik yapmak, kontrol, inceleme ve tespitte bulunmak, gerektiğinde çözüm önerileri sunmak üzere daire başkanı, dengi veya üstü görevlerde çalışan Başkanlık personelinden oluşan Denetim-Gözetim ve Rehberlik Ekibi kurar. Bu ekibe Kültür ve Turizm Bakanlığından temsilci istenebilir.

Hac ve umre seyahatleri ile ilgili iş ve işlemler ile bu maksatla yapılan harcamalar her yıl hac mevsimi sonunda Başkanlık denetim elemanlarınca denetlenir."

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Diyanet İşleri Başkanlığının bağlı bulunduğu Bakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber