Yanlış dua okuyunca imamın gazabına uğradı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADAPAZARI merkeze bağlı Hanlı Beldesi'nde camideki yaz Kuran kursuna giden 15 yaşındaki Tuğba Gevrek, yanlış dua okuduğu gerekçesiyle öfkelenen imam Nihat Özlü tarafından itekledi. Daha önce çatlak olan sol kolunun üzerine düşen Gevrek'in kolu yeniden çatladı. Hastanede tedavi gören Gevrek ve ailesinin şikayeti üzerine jandarmaya ifade veren imam Özlü savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma başlattıklarını belirten Sakarya Müftüsü Sinan Cihan, ?Olay üzücü. Büyütülecek bir konu değil ama hoca efendinin davranışı çok yanlış. Böyle eğitim olmaz? dedi.

Olay, dün öğleden sonra Başak Traktör Fabrikası Camii'nde meydana geldi. Hanlıköy'de oturan ve yaz Kuran kursuna katılan Tuğba Gevrek, iddiaya göre ezberlemesi için kendisine verilen duayı yanlış okuyunca imam Nihat Özlü'nün öfkesiyle karşılaştı. İmam Özlü'nün kolunu iteklediği Gevrek, dengesini kaybederek daha önce çatlak olan kolunun üzerine düştü. Acı içinde kıvranarak evine giden Tuğba Gevrek, yakınları tarafından Toyota- Sa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan incelemede kolunun yeniden çatladığı anlaşıldı. Kolu alçıya alınan Tuğba Gevrek, ?Duayı yanlış okudum. Bunun üzerine imam koluma vurup itekledi. Dengemi kaybederek kolumun üzerine düştüm? dedi.

Genç kızın annesi Yasemin Gevrek ise imamdan şikayetçi olduklarını söyledi. Anne ve kızı hastanede jandarmaya ifade verdikten sonra Hanlı Beldesi Jandarma Karakolu'na giderek imamdan şikayetçi oldu. Bunun üzerine jandarma tarafından karakola çağrılarak ifadesi alınan imam Nihat Özlü savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Olayın üzücü olduğunu belirten Sakarya Müftüsü Sinan Cihan, soruşturma açtıklarını, hocayı müftülüğe çağırarak ifadesini aldıklarını söyledi. Kızın dedesiyle görüştüklerini belirten müftü Cihan şunları söyledi:

?Aslında o kolu 2.5 ay önce çatlamış. Hoca efendi dokununca bu olay yaşanmış. Hoca çocukların yaramazlığı nedeniyle bu yanlışı yapmış. Büyük bir darbe yok. Ama yanlış. Henüz iyileşmeyen kola vurulması nedeniyle olay meydana gelmiş. Çocuklara eğitimde böyle olmaz. Hoca efendi yanlış yapmış. Ancak bu yanlışı tüm imamlara mal etmek de hata olur. Asla kabul edemeyiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber