Başörtülü olduğu için Türkiye'de okuyamadı İngiltere'de 1'nci oldu

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başörtülü olduğu için Türkiye'deki üniversitelerde eğitim göremeyen Tuğba Yumak, Liverpool Üniversitesi Genetik Mühendisliği bölümünden birincilikle mezun oldu

Liverpool Üniversitesi'nden özel davet alarak girdiği Genetik Mühendisliği bölümünü birincilikle bitiren Tuğba Yumak, arkadaşlarıyla birlikte kep attı. Üniversite öncesi 6 forumu birincilikle bitirdiği için Liverpool Üniversitesi'nden özel davet alarak Genetik Mühendisliği bölümünde okuyan Yumak mezuniyetinin ardından birçok üniversiteden doktora teklifi aldığını belirtti.

TESETTÜRÜME SAYGI GÖSTERİLDİ

Aldığı doktora tekliflerini değerlendiren genç kız, vereceği karara göre akademik çalışmalarına devam edecek. Yumak, "Liverpool Üniversitesi'ne girişte ve öğrenim dönemi boyunca başörtüm hiçbir zaman sorun olmadı. İngiltere'ye 15 yaşımda gelmiştim ve o zaman girdiğim okulun müdürü başörtüme karışmadığı gibi dini vecibelerimi yerine getirebilmem için bana özel oda tahsis etti. Ne lisede ne de üniversite hayatım boyunca tesettüre uygun giyimime hep saygı gösterildi? dedi.

ŞARTLAR YURT DIŞINA SAVURDU

Üniversite eğitimini ve bundan sonraki akademik hayatını Türkiye'de sürdürmeyi arzu etmesine rağmen, tercih ettiği kıyafetinden dolayı bunun mümkün olmadığına dikkat çeken Yumak, "Gönül isterdi ki edindiğim tecrübe ve birikimimi, kendi ülkemin gençleriyle paylaşayım. Ama şartlar bizi yurtdışına savurdu. Yabancı bir ülkede de olsa eğitimimi ve kariyerimi sürdüreceğim" diye konuştu. Aslen Konyalı olan Yumak, eğitim hayatı boyunca Türkiye'ye faydalı olmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber