20 Temmuz 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20 TEMMUZ 2007 CUMA GÜNDEMİ

-LİDERLERİN MEYDANLARDAKİ SON 48 SAATİ

-Liderler seçimlere 48 saat kala meydanlarda seçim çalışmalarını sürdürüyor.

-Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon ve Rize mitinglerinde konuşacak. (Saat:14.00/17.00)

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Zonguldak ve Kocaeli-Gebze'de düzenlediği mitinglerde konuşma yapacak.

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisi tarafından Samsun'da düzenlediği mitingde seçmenlere seslenecek. (Saat:17.00)

-DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin Edirne, Kocaeli ve Yalova mitinglerine katılacak. (Saat:12.00/17.30/20.00)

-GP Genel Başkanı Cem Uzan da seçim çalışmalarını İzmir'de sürdürüyor.

-Erdoğan ve Bahçeli yarın da birbirlerinin kalesinde son kozlarını oynayacak. Erdoğan Bahçeli'nin kalesi Osmaniye'de, Bahçeli ise Başbakan'ın bu seçimde Siirt yerine tercih ettiği İstanbul'da seçmenle buluşacak.

-MİTİNG REKORU ERDAĞAN'DA

-22 Temmuz öncesi liderler miting maratonunda sona geldi. Liderler yaklaşık 1.5 aydır il il dolaşırken, seçim öncesi miting rekorunu ise ?devletin olanakları ile seçim kampanyası? yürütmekle eleştirilen Başbakan Erdoğan kırdı. Seçim startını Siirt'ten veren Erdoğan, 19 Temmuz itibariyle 54 ilde miting yaparken, Erdoğan'ı 31 ille Baykal izledi. Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan 22 ilde, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar 21 ilde miting yaptı. 22 Temmuz öncesi en az miting yapan lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ise miting yerine ?bire bir teması? tercih ederek bölge toplantıları yaptı.

-PARTİLER SEÇİM KARARGAHI KURUYOR

-Siyasi partiler Pazar günü yapılacak seçimleri genel merkezlerinde kurdukları özel merkezler aracılığıyla izleyecek. AKP genel merkezde basının da izleyeceği özel bir merkez oluştururken, seçimleri parti genel merkezinde izleyecek vatandaşlar için de genel merkez dışında dev ekranlar kurulacak.

-Oyunu İstanbul'da kullanacak Başbakan Erdoğan'ın da sandıkların açılmasından sonra seçim sonuçlarını genel merkezden izlemesi bekleniyor.

-CHP ve MHP ve DP'de de seçimleri izlemek için özel merkezler oluşturdu. Partiler, il ve ilçe teşkilatlarıyla haberleşmelerinin sağlıklı olabilmesi için son tedbirlerini alarak seçim gününü beklemeye başladı.

-SEÇİMİN UNUTULMAZLARI

-Türkiye 22 Temmuz'da sandık başına gidecek. Yaklaşık 2 aydır liderler meydan meydan dolaşırken seçim kampanyalarının başaktörü ise mazot, ip, Erdoğan'ın oğlunun gemisi, Bakan Pepe'nin oğullarının daire sayısı, Başbakan'ın 60 bin dolarlık saati, Baykal'ın yaşı, Daltonlar ve Başbakan'ın ?çekilirim? tehdidi oldu. İşte seçim öncesi meydanlarda yaşanan kimi gün siyasetin tansiyonunu yükselten kimi gün de mizaha konu olan polemikler, hafızalara kazınan söz düelloları?

-?Mazot? seçimin gözde vaadi oldu, ?İp? ortalığı gerdi, ?Daltonlar? bile seçim malzemesi oldu, Erdoğan'a ?devlet imkanlarını kullanıyor? eleştirisi, Gemi mi gemicik mi?, Erdoğan'ın saati, Baykal'ın yaşı, Baykal Erdoğan'ı ?er meydanı?na çağırdı, Erdoğan'dan ?çekilirim? tehdidi, Baykal yüzecek ağar yürüyecek, 600 daire iddiası, Afiş kavgası, seçmene rüşvet iddiaları, Altın, çek, kömür, gıda dağıtıldığı iddiaları, Erbakan renk kattı, Erdoğan Hakan Uzan'la ne görüştü? "Ananı da al git" küfür mü?

-CHP'DEN ?GEMİCİK? ROZETİ

-Seçimlere iki gün kala, CHP, AKP'ye yönelik muhalefetin dozunu iyice artırdı. Başbakan Erdoğan'ın, oğlunun 3 milyon dolara aldığı ?gemicik?in rozetini yapan CHP'liler, miting alanlarında vatandaşlara bu rozeti dağıtacaklar. CHP lideri Baykal da son mitinglerine ?gemicik? rozeti ile çıkacak.

-CHP yönetimi, AKP'yi gazete ilanları ile eleştirmeyi de sürdürüyor. Son olarak, ?Büyük Vurgun? ve ?Yorumsuz? başlığı ile yayınlanan ilanlarla, AKP'nin politikaları eleştiriliyor.

-KAGİDER BAŞKANI: KADINLARIN POLİTİKADA TEMSİLİ YETERSİZ

-Türkiye Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER'in Başkanı Gülseren Onanç, ?22 Temmuz seçimleri sonucunda önceki döneme kıyasla daha çok kadın parlamenterin TBMM'ye gireceği anlaşılıyor. Ancak bu böyle olsa da Türkiye siyasal katılım konusunda demokrasi probleminin olduğu ülkelerden biri olmaya devam edecek? dedi.

-MAKİNE MÜHENDİSLERİ: ?PAMUKOVA KAZASI, ?İMAJ' UĞRUNA YOL AÇILAN BİR KATLİAMDIR?

-TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 22 Temmuz 2004 tarihinde meydana gelen Haydarpaşa-Ankara seferini yapmakta olan hızlandırılmış trenin Sakarya'nın Pamukova İlçesinde raydan çıkarak devrilmesi sonucunda 38 kişinin ölümüne, 81 kişinin de yaralanmasına neden olan Pamukova tren kazasının ?İmaj? uğruna yol açılan bir katliam olduğunu savundu. Türkiye'de ulaşım sorununun ciddiye alınmadığını ve güvenlik kaygılarının devam ettiğini belirten Koramaz, ?Ulaşım politikalarının kamu ve toplum yararları doğrultusunda düzenlenmesi, demiryolu taşımacılığının geliştirilmesi ve kombine taşımacılığın uygulanması gerekiyor? dedi.

-GÜNEY KIBRIS'IN EUROSU HAÇ SEMBOLLÜ

-Kıbrıs Rum Kesimi yılbaşından itibaren euroya geçiyor, geleneksel olarak madeni paraların bir yüzü ortak euro sembollerinden oluşuyor, arka yüzler ise ulusal sembollere ayrılıyor. Kıbrıs Rum Kesimi madeni eurolarından birinin arka yüzünde ulusal sembol olarak ?Pomos heykelciği? seçildi, ancak heykelcik ?haç? biçiminde.

-AVRUPALI KADINLAR HALA EŞİTLİK ARAYIŞINDA

-Avrupa Birliği Komisyonu, aynı işlerde çalışan kadın ve erkeklerin maaşları arasındaki eşitsizliğin son 10 yılda giderilemediğini bildirdi. Bunun yanında, ücret ve pozisyonlarda eşitlik isteyen Komisyon'un şimdiye kadar hiç kadın başkanı olmadığı kaydedildi.

-BM KOSOVA'NIN BÖLÜNMESİNE BİR KEZ DAHA KARŞI ÇIKTI

-Birleşmiş Milletler, nihai statüsü konusunda tartışmalar devam eden Kosova'nın bölünmesini kabul etmeyeceklerini bir kez daha duyurdu.

-YÜCE DİVAN'DA ESKİ BAKAN AYDIN'LA İLGİLİ KARAR BEKLENİYOR

-Yüce Divan'da Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray AYDIN'la ilgili kararın açıklanması bekleniyor. (Saat:10.00)

-EPDK, ÇUKUROVA DOĞALGAZ DAĞITIM İHALESİNİ YAPIYOR

-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Çukurova Doğalgaz Dağıtım Lisansı için ihale yapıyor. (Saat:14.30)

-SU ÜRÜNLERİ İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, ?2006 Su Ürünleri? istatistiklerini açıklıyor. (Saat:10.00)

-DAMAS JEWELLERY'DEN BASIN TOPLANTISI

-Birleşik Arap Emirlikleri kökenli Damas Jewellery LLC CEO'su Tawhid Abdullah, hizmet ve ürünleri ile Türkiye'de yapacakları yatırımları Çırağan Sarıyı'nda düzenleyeceği bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak. (Saat:10.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber