Meclis, yeni vekillerine hazırlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23. Döneme hazırlanan TBMM'de, berberler, banko görevlileri, çaycılar, garsonlar, hemşireler ve hizmetlilerin yeni kıyafetleri için Modacı Yıldırım Mayruk ile görüşülüyor.

22. Dönem yasama çalışmalarını tamamlayan Mecliste, yeni dönem milletvekilleri için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. TBMM'nin iç ve dış fiziki mekanları yeniden elden geçirilirken, kulisler ve Şeref Holünde bakım yapılıyor. Pazartesi gününden itibaren Meclise gelmeye başlayacak yeni milletvekilleri için danışma bankoları oluşturuldu.

Mecliste çalışan berber, banko görevlisi, çaycı, garson, hemşire ve hizmetlilerin kıyafetlerinin yeniden dizaynı için Modacı Yıldırım Mayruk ile görüşülüyor. Mayruk ile henüz anlaşma imzalanmadığı belirtildi.

Günde binlerce insanın yemek yediği Üyeler Lokantası bakımdan geçiriliyor ve yeniden düzenleniyor. Başbakanlık makam odası dahil grup başkanvekili odaları, komisyon salonları ile grup salonlarının bakımı yapılıyor. Odalardaki halılar yıkanıyor, duvarlar boyanıyor. Meclis inşa edildiği dönem yapılan ve kullanışlı olmayan bazı tuvaletler de yıkılarak yeniden yapılıyor.

Tüm avizeler de temizlenerek bakımı yapılıyor.

Yeni milletvekilleri için kılavuz

Meclis, 23. Dönem milletvekilleri, danışmanları ve sekreterleri için ayrı ayrı el kitabı ve yasama çalışmaları kılavuzu hazırlatıyor.

Kılavuzlarda, milletvekillerinin sahip oldukları haklar, Meclisin hangi imkanlarından nasıl yararlanacaklarına ilişkin bilgiler yer alırken, yasama kılavuzunda da kanun tekliflerinin hazırlanması ve hangi aşamalardan geçtiği, komisyon ve Genel Kurul faaliyetleri hakkında bilgi veriliyor.

Genel Kurul Salonu aydınlatma çatısı ile tören alanına komşu kaldırımların yenilenmesi işlemi de hızla devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber