Gül, Baykal ve Bahçeli'yi yuhalatmadı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, seçim bölgesi Kayseri'de halkla buluşmaya devam ediyor.

Bünyan ilçe mitinginde 50'ye yakın traktör konvoyuyla karşılanan Bakan Gül, halka hitaben yaptığı konuşma sırasında vatandaşların CHP lideri Deniz Baykal ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi yuhalamasına izin vermedi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kayseri'deki seçim çalışmalarının 4. gününde ilçe gezilerine devam etti.

Bakan Gül, ilk olarak Bünyan ilçesine giderek burada ilçe halkı tarafından coşkuyla karşılandı. İlçedeki 50'ye yakın çiftçi traktörleri ile Bakan Gül'ü karşıladı ve oluşturulan konvoyla ilçeye girmesi sağlandı.

Burada partisinin düzenlediği mitingde halka hitap eden Bakan Gül, kalabalık grubun Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli'yi yuhalamasına müsaade etmedi.

Birlik ve kardeşlik mesajları veren Gül, "Yuhaladığınız kişilerde sizlerin kardeşleri var. Belki de akrabalarınız vardır. Bu ülkemizin birlik ve beraberliğine yakışmaz. Türkiye ne kaybettiğiyse bundan kaybetti" diye konuştu.

Davul zurna eşleğinde karşılanan ve ilçe halkının kendisine gösterdiği ilgiden memnun olan Gül, miting konuşmasında hükümetlerinin yaptığı çalışmaları anlatarak, şunları söyledi; "Ben buraya nifak tohumu saçmak için değil, yaptığımız hizmetleri anlatmak için geldim. Hepimiz kardeşiz. Ama yaptıklarımızı da illaki anlatacağız. Ona, buna laf atmak, çamur atmak, yalan söylemek, çok ayıp şeylerdir. Küçük ilçelerde ve Türkiye illerinde herkes birbiri ile kardeştir. Sizin yuhaladığınız kişiler yakınlarınızdan birileri olabilir. O nedenle kimseyi yuhalamayın."

'Düşmanlıkları, kavgayı, küslükleri, önleyemezsek kardeşliğimiz birliğimiz bozulursa hizmet edemeyiz" diyen Gül, "Bu zamana kadar insanlar partiler aracılıyla birbirlerini yuhaladığı için hizmet görmedi. Koalisyon hükümetlerinin hizmet götürememelerinin altında yatan en büyük neden de birlik ve beraberliğin olmamasıdır. Bu nedenle barajlar 19-20 sene sürdü. Bizim dönemimizde tek başına iktidarken kavga yok, istikrar var, istikrar da hizmetleri beraberinde getirdi. Yaptığımız bu hizmetler sadece belli grup ya da kesimin değil Türkiye'de yaşayan herkesedir."

ÇANKAYA MİLLETİNDİR

Miting alanında konuşması 'Çankaya senindir. Senin olacak' sloganları atılması üzerine Bakan Gül, "Çankaya milletindir. Milletin olacak" diye konuştu.

Gül, "İnşallah Çankaya'yı herkese eşit mesafede yaklaşacak hale getireceğiz. Pazar günü elinizi vicdanına koyup oy verin. Değerlendirmenizi yaparak oylarınızı verin" çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber