Çocuk zabıtalar görevde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'ne üye 4 çocuk zabıta, zabıtalarla birlikte, Ankara Şehirlerarası Terminali İşletmesi'nde (AŞTİ) faaliyet gösteren 4 işletmeyi denetledi.

Çocuk zabıtaların ilk durağı bir otobüs firmasıydı. Burada çalışma ruhsatı, ecza dolabı, hafta tatili ruhsatı ve firma taşımacılık belgesini kontrol eden zabıtalar, daha sonra yangın söndürme tüpünün 6 ayı doldurup doldurmadığını kontrol ettiler. Denetimden sonra teftiş defterini dolduran çocuk zabıta Hasan Arjin Durukan, ?Yangın tüpünün periyodik bakımının kısa sürede yapılması? uyarısını yazdı.

Daha sonra bir büfeye giden çocuk zabıtalar, çalışma ruhsatını ve vergi levhasını kontrol ettiler. Büfede satılan gıda maddelerinin, son kullanma tarihlerini de inceleyen zabıtalardan Esra Şengül, teftiş defterine, ?denetimlerde noksanlık bulunmadığı? gerekçesiyle teşekkür notu düştü.

Zabıtaların üçüncü durağı bir lokanta idi. Buradaki görevleri nispeten daha uzun süren zabıta çocuklar, yemek veren personelin hijyen kurallarına uyup uymadığını, gıda maddelerinin iyi yıkanıp yıkanmadığını, çöp bidonlarının ağzı kapalı ve poşetli olup olmadığını, işletmede gıda mühendisinin görev yapıp yapmadığını teftiş ettiler. Daha sonra ücret tarifesi ve yangın tüplerini inceleyen çocuklar, mutfağa da girerek, hijyen koşullarını incelediler.

Burada konuşan çocuk zabıta Durukan, ?Lokantayı mutfağına kadar inceledik. Lokanta temiz, ortam hijyenik. TSE damgalı. Teşekkür edilecek bir ortam. Yangın söndürme tüplerinin doldurulması gibi ufak bazı eksiklikleri var. Onları uyardık. Böyle temiz bir lokantanın, bunları gidereceğine inanıyorum. Fiyat listelerini de kontrol ettik? dedi.

Diğer zabıta Furkan Koç da lokantadaki fiyatların oldukça uygun olduğunu belirterek, mutfağı çok hijyenik bulduğunu söyledi.

Esra Şengül ise yangın söndürme tüpleri konusunda uyarıda bulunduklarını hatırlatarak, ?15 gün sonra kontrole geldiğimizde uyarımızın dikkate alınmadığını görürsek, cezai işleme başlayacağız? diye konuştu.

Minik zabıtaların son durağı tuvalet işletmesiydi. Burada kapı kilitlerini, sabunları, çöp bidonlarını, muslukların akıp akmadığını, peçete bulunup bulunmadığını ve el kurutma cihazlarının çalışıp çalışmadığını kontrol eden çocuklar, teftiş sonrasında, tuvaletleri oldukça hijyenik ve kurallara uygun bulduklarını ifade ederek, işletmeciye teşekkür ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber