Hızlandırılmış tren kazasının davası sürüyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde üç yıl önce meydana gelen ve 40 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasıyla ilgili görülen davanın duruşmasına devam edildi. Mahkeme heyeti duruşmayı savcının esas hakkındaki mütalaasını sunması için ileri bir tarihe erteledi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan makinistler Fikret Karabulut, Recep Sönmez veTren şefi Köksal Coşkun ile TCDD ve sanık avukatları katıldı. Duruşmada TCDD ve sanık avukatları İstanbul Üniversitesindeki (İU) uzmanlar tarafından hazırlanan bilirkişi raporunun isteklerini yansıtmadığını belirterek, bilirkişi raporlarına itiraz ettiler.

Mahkeme heyeti duruşmayı savcının esas hakkındaki mütalaasını sunması için ileri bir tarihe erteledi.

İstanbul Üniversitesi İnşaat Fakültesi Ulaştırma Anabilim Dalı'nda görevli Yrd. Doç. Dr. Kemal Selçuk Ögüt, araştırma görevlileri Yüksek Mühendis H. Onur Tezcan ile Ali Sercan Kesten'den oluşan heyet tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda TCDD 8'de 4 oranlarında kusurlu bulunmuş, birinci makinist Fikret Karabulut 8'de 3, ikinci makinist Recep Sönmez'e ise 8'de 1, oranında kusur verilmişti.

Pamukova ilçesi Mekece köyü yakınlarında 22 Temmuz 2004'te meydana gelen hızlandırılmış tren kazasında 40 kişi hayatını kaybetmişti. Kaza ile ilgili yargılanan sanıklar hakkında 5 yıla kadar ağır hapis cezası isteniyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber