"Gemicik" tartışması büyüyor

Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlunun aldığı gemiyle ilgili olarak ?gemicik" söylemini kullanmasına muhalefet liderlerinin tepkisi sürüyor. Daha önce söz konusu gemiyle ilgili seçim afişi yaptıran CHP'nin, şimdi de "gemicik" rozeti hazırladığı bilgisini veren Baykal, Adnan Menderes'in, oğlu Yüksel Menderes için ?Ben Başbakanken ticaret yapamazsın" sözünü hatırlatarak, geminin alımıyla ilgili kredi veren bankaya hangi mal varlığının teminat olarak gösterildiğini sordu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CNN Türk televizyonunda yayınlanan Ankara Kulisi adlı programda gazeteciler Fikret Bila ve Murat Yetkin'in sorularını yanıtladı. CHP'nin etkili ve başarılı bir seçim kampanyası yürüttüğünü belirten Baykal, bunun Başbakan Erdoğan'ı rahatsız ettiğini söyledi. Baykal, Erdoğan'ın, oğlunun gemisi hakkında "gemicik" ifadesini kullanmasıyla ilgili, ?İnsanlar sıkıştıkça icat yaparlar ya... Şimdi bir sıkışma durumu var, o da bir icat yaratmış. Bir gemi yerine ?gemicik' diyor. Gemiciğin boyu 96 metre, eni 15 metre, 200 tır yükünü taşıyacak bir gemicikmiş bu" dedi. Baykal, gemicik rozeti hazırladıklarını açıklayarak, yarın düzenleyeceği mitingde bu rozetlerin dağıtılacağını söyledi.

MENDERES ÖRNEĞİ

Baykal, Başbakan'ın gemiyle ilgili yasaya aykırı bir durum olmadığı yönündeki açıklamasının hatırlatılması ve konunun CHP'ye neden aykırı geldiğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

?Rahmetli Adnan Menderes'i hatırlayın. Biliyorsunuz büyük oğlu Yüksel Bey diplomattı. Dışişlerinden ayrılıp ticaret yapmak istedi ve babasına başvurdu, izin istedi. Adnan Menderes oğluna, ?Ben Başbakan olduğum sürece sen ticaret yapamazsın' dedi. Şimdi düşünün merkez sağda bir siyasetçi üslubu. Adnan Bey'e herşeyi söyleyebilirsiniz ama ?devletin malını çaldı, nüfuzunu suiistimal ederek kişisel zenginliğe yol açtı' diyemezsiniz. (Erdoğan'ı kastederek) ?Ne yapsın, yaptığı işle ilgili borcunu ödeyecek' diyor. İş yapma güvencesini nerden alıyor. Bir başbakanın oğlu elbette iş yapmakta sıkıntı çekmez.ö Geminin alımıyla ilgili olarak banka kredisinin hangi güvenceyle verildiğini de soran Baykal, ?Günün birinde dokunulmazlıklar kaldırılırsa gerçeği öğreneceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber