Faciadan kurtulan öğrenci dehşeti anlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ'da, Sarıalan-Çobankaya arasında çalışan iki telesiyej kabininin birbirine çarpması sonucu meydana gelen kazada yaralanan Aslıhan Keser, tedavi gördüğü hastanede olay anını anlattı.

Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 17 yaşındaki Aslıhan Keser'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Düzce'den gelen ailesinin bir an bile yalnız bırakmadığı genç kızın kısa süre sonra taburcu edilebileceği bildirildi. Düzce Cumhuriyet Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Aslıhan Keser, olay sırasında annesiyle cep telefonundan görüştüğünü belirterek, "Telefon görüşmesi birden kesildi, ne olduğunu anlayamadım. Telesiyejin camı da kırılınca burada telefonla konuşmanın yasak olduğunu zannettim. Yanımdaki arkadaşım görmüş.

Onlar bayırdan hızla inince, bize çarpmışlar. Benim bulunduğum taraftan 3 kez çarpıp yere düşmüşler. Kendime geldiğimde yanımdaki arkadaşım ağlıyordu. Bana onların yere düştüğünü söyledi. Çarpmanın etkisiyle bizim içerisinde bulunduğumuz kapalı telesiyejin camları patladı. Gözlüklerimiz ve cep telefonlarımız kırıldı. Havada 45 dakika mahsur kaldık. İçerisinde bulunduğumuz kabinin kapısı açıldı. Kımıldasak biz de yere düşecektik. Yere düşen arkadaşlarımızı sedyelerle ambulanslara götürdüler, daha sonra bizim bulunduğumuz kabin hareket etti ve bizi ambulanslara bindirdiler" dedi.

Tedavisi süren lise öğrencisi Aslıhan Keser, olay sırasında hayatını kaybeden Meral Işık'la Düzce'den aynı otobüsle geldiklerini belirterek, "Meral'le otobüste tanıştık. Arkadaş olduk. Kampta da sürekli aynı grupla dolaşıyorduk. En son telesiyeje binmeden önce Meral bana neden kapalıya binmiyorsun, yoksa korkuyor musun diye şaka yaptı. Kimse böyle bir şeyin olacağını tahmin edemezdi" diye konuştu.

Meral Işık'ın sesinin çok güzel olduğunu, kampta arkadaşları arasında yaptıkları şarkı yarışmasında birinci olduğunu anlatan Aslıhan Keser, "Meral'in sesi çok güzeldi, otobüste yol boyunca bize şarkılar söyledi. Kazadan bir gün önce kampta arkadaşlarımız ve hocalarımız tarafından yapılan şarkı yarışmasında Meral birinci seçilmişti. Bugün de gecemiz olacaktı, Meral yine şarkı söyleyecekti. Kimse böyle olmasını istemezdi. Böyle bir tesis yurt dışında olsaydı her türlü tedbir alınırdı. Şikayetçiyim ve

sonuna kadar arkasında duracağım. Çünkü biz onlara canımızı emanet ettik. Hatta telesiyeje binmeden önce bir şey olacak mı diye sorduk. Bize olmayacak dediler. Demek ki yeteri kadar kontrol edememişler" diye konuştu.

Genç kızın ailesi ise, "Bu kadar çocuğun canı yandı. Aileler bu işin peşini bırakacak mı sanıyorsunuz? Kimse bırakmaz" dedi.Bu arada, Kızılay Genel Başkan Vekili Ahmet Akar, Aslıhan Keser'i hastanede ziyaret etti. Olaydan büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Akar, "İnşallah bundan sonra ayağın taşa bile takılmaz. Teşkilat olarak bizler de en az sizin kadar meraklandık ve üzüldük. Söz konusu hatta 45 yıldır ilk kez böyle bir kaza meydana gelmiş. Dolayısıyla hiç kimsenin suçu, günahı yok" diye konuştu.

Akar, genç kızın oturduğu yere yakın olan Pendik'te de Kızılay kampının bulunduğunu belirterek, "İnşallah iyileş, seni Pendik'teki kampa alalım" deyince, genç kızın ailesi, "Aman başkanım, artık kamp falan istemiyoruz" diye cevap verdi.

Olayla alakalı soruşturma başlatan cumhuriyet savcılığı ise Makine Mühendisleri Odası'ndan bilirkişi tayin etti. Yaklaşık 20 yıllık tecrübesi olduğu ifade edilen bilirkişi, telesiyejin neden düştüğü üzerinde araştırma yapacak. Ardından hazırlanan rapor doğrultusunda soruşturmaya yön verilecek.

Öte yandan Düzceli öğrencilerin sabah erken saatle otobüsle memleketlerine gönderildiği, diğer öğrencilerin de bugün gönderileceği, kamp ateşinin yakılmayacağı bildirildi.

Sarıalan-Çobankaya arasındaki telesiyej hattında iki kabinin birbiriyle çarpışması sonucu meydana gelen kazada Meral Işık ölmüş, Aslahan Keser, Sümeyye Kısakol ve Gizem Taylan yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber