Hamilelere sıcak hava uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2007 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havanın etkisiyle vücudun susuz kalmasının, hamilelerde erken doğuma neden olabileceği bildirildi.

Üsküdar Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Saygın Micozkadıoğlu, hamilelerin, sıcak havanın etkisiyle bazı sağlık sorunları ile karşılaşabileceklerini belirterek, "Alınacak önlemlerle, sıcak havanın olumsuz etkisi azaltılabilir" dedi.

Gebelerin, özellikle sıcaklığın arttığı günlerde her zamankinden daha fazla su tüketmesi gerektiğine dikkati çeken Micozkadıoğlu, vücudun susuz kalmasının, rahimde kasılmalara, kasılmaların doğum sancılarına ve erken doğuma neden olabileceğini kaydetti.

Sıvı alırken dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Micozkadıoğlu, vücutta sıvı kaybına yol açan kahve, çay ve kola gibi kafein içeren içeceklerden uzak durulmasını önerdi. Micozkadıoğlu, gün içerisinde mutlaka en az 8-10 bardak su içilmesi ve bunun yanı sıra limonata ve taze meyve suları tüketilmesi önerisinde bulundu.

Micozkadıoğlu, küresel ısınmayla birlikte mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yorgunluk, yüksek tansiyon, sırt ağrısı, varis, ayaklarda ödem, mantar ve güneş lekeleri gibi birçok sağlık problemine yol açabildiğini söyledi.

Hamilelerin, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkmamaları uyarısında bulunan Micozkadıoğlu, "Geniş şapka takılmalı ve mutlaka yüksek faktörlü koruyucu krem sürülmeli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber