Sahte sürücü belgesi düzenleyen çete çökertildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Temmuz 2007 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'da, ehliyet sınavlarında başarılı olamayan veya sınava giremeyen kişilerden para alarak yerine adam sokmak suçundan aralarında 1 kurs müdürünün de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bir sürücü kursunda dönemin kurs müdürü Z.Ş. tarafından 800 ila bin YTL para alınarak joker diye tabir edilen üçüncü şahısların sınava girmesinin sağlandığını öğrenildi. Sahte nüfus cüzdanı ve sınav giriş belgesi düzenleyen Z.Ş., kursiyerlerden aldığı paranın bir kısmını kendisine aldığı bir kısmını da joker diye tabir edilen kişilere verdiği belirtildi.

Isparta Emniyet Müdürü A. Kemal Seyhan, yaptığı açıklamada, operasyon için 2 aydır hazırlık yaptıklarını belirtti. Z.Ş.'nin kursiyerlerden sınavdan önce kimliklerini alarak üzerinde oynama yaptığını ifade eden Seyhan, bunların daha sonra joker diye tanımladıkları kişilere verildiğini söyledi. Joker diye tanımlanan kişilerin trafik konusunda hiçbir bilgilerinin olmadığına değinen Seyhan, bu iş için seçilen kişilerin genelde maddi durumu kötü olan kişiler olduğuna dikkat çekti. Seyhan, 2 aylık takip sonucunda yapılan operasyon ile çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, sınav giriş belgesi ve doküman elde edildiğini açıkladı.

Yakalanan 9 şüpheli hakkında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak ve resmi belgede sahtecilik yapmak suçundan mahkemeye çıkarıldığı öğrenildi. Mahkemeye çıkarılan 9 kişiden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber