Bacak sinirleri koluna nakledildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2007 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayram Güneş (26) Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde bir elyaf fabrikasında işçi olarak çalışırken, geçirdiği iş kazası nedeniyle parçalanan kol sinirleri yerine bacağından alınan 16 santimetrelik sinir nakledildi.

Güneş'in ameliyatını yapan Opr. Dr. Yalçın Ademoğlu, hastanın geldiğinde kolundan çenesine kadar parçalıkırıklar bulunduğunu ifade ederek, dirseğinin hareket ettiren sinirlerin paramparça olduğunu kaydetti.

El ve kolundaki kırıkları plaklarla sabitlediklerini belirten Ademoğlu, hastanın bacağından alınan 16 santimetrelik siniri kola naklettiklerini, hastanın felç olan kol sinirlerinin yerine taktıkları bu sinirin, hastanın da gayretiyle kolu hareket ettirdiğini söyledi.

Ademoğlu, 8 ay boyunca hastanın sinirlerinin iyileşmesini beklediklerine dikkati çekerek, "Hastamız aralık ayından beri fizik tedaviye devam ediyordu. Şu anda geldiği noktada parmaklarını kıpırdatabiliyor, dirseğini yüzde 95 oranında kullanabiliyor. Hareket etme ihtimali çok düşük olmasına karşın hastamız sol kolunu artık hareket ettirebiliyor. Operasyonun başarılıgeçmesinin yanı sıra hastamızın fizik tedaviye düzenli olarak devametmesi de hareket etmesini sağladı" dedi.

Güneş ise elyaf işleme makinesine elyaf verirken sol kolunu makineye kaptırdığını belirterek, "Makine kolumu, omuzumu çeneme kadar içine aldı. Hiç kurtulamayacağım sandım, ancak makine kendiliğinden durdu. Kendimi kaybetmiştim, önce Uşak Devlet Hastanesi'ne oradan da İzmir El ve Mikro Cerrahi Hastanesi'ne getirmişler" dedi.

Hemen ameliyata alındığını ifade eden Güneş, "İlk zamanlar elimi, kolumu kıpırdatamıyordum. Bir daha sol kolum hareket etmez diye düşünüyordum. Genç yaşta sakat kaldığımı düşünmüştüm. Bana verilen fizik tedavi egzersizlerini aksatmadan yaptım. Geldiğim noktadan çok memnunum" diye konuştu.

Güneş, harekette biraz zorlanan dirseği için verilen hareketleri de yaptığını belirterek, "8 ay sonra sol elime bardak alıp su içtim. Bu tarif edilemez bir mutluluktu" dedi.

İşyerinde sigortasız çalıştırıldığını, tedavisini çeşitli derneklerin, hastanenin ve hayırseverlerin desteğiyle yaptırabildiğine dikkati çeken Güneş, çalıştığı kurum aleyhine dava açacağını da kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber