59 milletvekiline mahkeme yolu

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 24 Temmuz 2007 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Meclis'in oluşmasının ardından dokunulmazlıkları kalkacak 59 milletvekiline mahkeme yolu görünecek. Mehmet Ağar hakkında Susurluk Davası ile ilgili dosya raflardan inecek. Sefa Sirmen hakkında da Yuvacık Barajı ihalesi ile ilgili soruşturma gündeme gelecek.

22'inci Dönem Meclisi'nde AK Parti hakkında 251 dokunulmazlık dosyası bulunuyordu. 22 Temmuz'da seçilemeyen 33 AK Parti'linin dokunulmazlıklarının kalkmasıyla birlikte suç dosyaları raflardan inecek.

Dokunulmazlıkları kalkacak AKP'liler Kerim Yıldız, Mahfuz Güler, İbrahim Köşdere, Mehmet Kılıç, Remzi Çetin, Sabri Varan ve Halil Ürün.

AK Parti'li vekillerin dosyalarında ?evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, görevli memura hakaret, ulsulsüz arsa tahsisi' gibi suçlar yer alıyor.

CHP'de de 15 vekile mahkeme yolu göründü. Dokunulmazlıkları kalkacak CHP'liler Naci Aslan, İsmail Değerli, Memduh Hacıoğlu, Hakkı Ülkü, Muharrem Toprak, Fikret Ünlü, Mehmet Siyam Kesimoğlu, Sefa Sirmen ve Muharrem Kılıç.

Sefa Sirmen hakkındaki Yuvacık Barajı ihalesi ile ilgili dosya yeniden gündeme gelecek. Diğer vekiller hakkında ?görevi kötüye kullanma, zimmet, evrakta sahtecilik suçları' bulunuyor.

ANAVATAN ve DP den de bazı isimlere yargı yolu açılacak. Mehmet Ağar hakkındaki suç dosyası Susurluk Davası ile ilgili. Ağar'ın, Abdullah Çatlı ve Yaşar Öz'e sahte belgeyle silah temin ettiği iddiaları yargı gündeminde olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber