Rekabet Kurulu'ndan eczacılar'a ceza

Haber Giriş : 24 Temmuz 2007 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

REKABET KURULU, ECZACILAR BİRLİĞİ'NE PARA CEZASI VERDİ

-Rekabet Kurulu, resmi ve özel kuruluşlara ilaç satışlarındaki fiyat uygulaması ve indirim belirleme kararı ile rekabete aykırı davranan Türk Eczacılar Birliği'ne yaklaşık 94 bin YTL para cezası verdi.

Rekabet Kurulu, resmi ve özel kuruluşlara ilaç satışlarındaki fiyat uygulaması ve indirim belirleme kararı ile rekabete aykırı davranan Türk Eczacılar Birliği'ne yaklaşık 94 bin YTL para cezası verdi.

Rekabet Kurulu Başkan Vekili Tuncay Songör, Eczacılar Birliği ile ilgili soruşturmanın sonucunu açıkladı. Buna göre; 17 Nisan 2006'da açılan rekabete aykırılık soruşturması sonucunda, Birliğin resmi-özel kurum ve kuruluşlara ilaç satışlarında indirim oranını belirlemeye yönelik karar ve 2005-2006 yılı uygulamalarının Rekabet Kanunu'nun 4. maddesi kapsamında olduğuna oyçokluğu ile karar verildi. Bu nedenle Eczacılar Birliği'ne 2005 yılı net satışları üzerinden takdiren yüzde 1 oranında olmak üzere 93 bin 891.50 YTL idari para cezası verilmesine oy çokluğu ile karar verildi.

Rekabet Kanunu'nun 4. maddesi kapsamında bulunan ve eczacılık mevzuatına dayanmayan eylemlerinden dolayı, rekabetin tesisi ve ihlalden önceki durumun korunmasını teminen yerine getirilmesi ya da kaçınılması gereken davranışların ve ihlale son verilmesi gereğinin Eczacılar Birliği'ne bildirilmesi kararı da oyçokluğu ile alındı.

Fakülte ve Yücel Eczaneleri'ne ilişkin şikayetlerin reddine ise oybirliği ile karar verildi.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber