Hangi komutanların terfisi bekleniyor?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), 1-4 Ağustos'ta, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin terfi ve emeklilik durumları ile gündemdeki diğer konuları değerlendirmek üzere toplanacak.

YAŞ'ın Ağustos ayı olağan toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki Çakmak Salonu'nda yapılacak.

Şura'da, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevlerine atanacak yeni komutanlar belirlenecek. Görev süresinin 30 Ağustos 2007 tarihi itibariyle dolması nedeniyle emekliye ayrılacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun yerine Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç'ın, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'in yerine ise Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun atanması bekleniyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ise bulundukları görevleri bir yıl daha sürdürecekler.

Oramiral ve orgenerallik için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda geçen yıldan temditli Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Eşref Uğur Yiğit ve bu yılki Şura'ya giren Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise geçen yıldan temditli Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Aksay ile bu yıl terfi sırası gelen 1. Hava Kuvveti ve 6. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı ile 2. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Erol Ortaç yarışacak.

Kara Kuvvetleri'nde 4 yıllık görev sürelerini dolduran 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık'ın da emekli olmaları bekleniyor.

Geçen yıldan temditli Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu ve 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Ethem Erdağı'nın yanı sıra Şura'ya bu yıl giren Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcısı Korgeneral Necdet Özel, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Cahit Sarsılmaz, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Güner ve Ankara Garnizon ve 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Saldıray Berk ise Kara Kuvvetleri'nde boşalacak üç orgenerallik için terfi bekliyor.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda da iki yıldır temditli olan Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mehmet Çavdaroğlu'nun emekli olması bekleniyor. Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Fikret Demirtaş ise bu yılki Şura'ya korgenerallik için girecek.

TSK'yı ilgilendiren diğer konuların da görüşüleceği Şurada, çeşitli nedenlerle TSK ile ilişikleri kesilecek personelin durumu ele alınacak.Şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber